Monika Liu / Youtube stop kadras

Didžiausią išmaniosios televizijos platformą Lietuvoje valdančios bendrovės „Telia“ statistika rodo, kad Lietuvos žiūrovų favoritais lieka „Eurovizija“, krepšinis ir Dakaras. Tačiau Rusijos karo Ukrainoje sukelti informacinių TV kanalų žiūrimo rodikliai krenta į prieškarinį lygį.  

Telia TV“ technologijų padalinio vadovo Almanto Klimo teigimu, antradienį rodytas „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame pasirodė ir Lietuvai atstovaujanti Monika Liu, iki šiol yra populiariausia transliacija šiais metais, tačiau šis rekordas laikysis neilgai.

„Pirmasis „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis su mūsų šalies atstove prie televizorių ekranų sutraukė ypač daug šio kasmetinio renginio gerbėjų. Visgi absoliutaus metų rekordo tikimasi jau šį šeštadienį, didžiojo finalo metu. „Eurovizija“ jau ne pirmus metus yra pati žiūrimiausia šalyje ir populiarumu lenkia svarbiausių krepšinio varžybų transliacijas”, – sako A. Klimas.

Tačiau ekspertas pažymi, kad šiemetiniai TV žiūrimo rodikliai atskleidžia ir kitas įdomias tendencijas, tarp kurių – paskutiniuoju metu stebimas susidomėjimo informaciniais kanalais mažėjimas.

„Vos prasidėjus Rusijos invazijai Ukrainoje, žmonės itin aktyviai sekė naujienas. Tačiau praėjus beveik trims mėnesiams, žiūrovų susidomėjimas informaciniais TV kanalais grįžta į prieškarinį lygį.  Kiek aukštesnis lieka tik objektyvią informaciją rusų kalba teikiančių „EuroNews RU“ ir „CurrentTime (“Nastojashee Vremia”) žiūrimumas. Nedidelę, bet stabilią auditoriją išlaiko ir ukrainiečių informacinis kanalas „Ukraine24“, per kurį, tikėtina, situaciją gimtinėje stebi karo pabėgėliai Lietuvoje”, – kalbėjo „Telia“ atstovas.

Žiūrimiausias informacinis kanalas Lietuvoje yra INFO TV, į populiariausių penketuką be jau minėtų patenka ir CNN anglų kalba. Tačiau vertinant absoliučiais skaičiais, daugumą žmonių Lietuvoje naujienas sužino per vakaro žinias pagrindiniuose TV kanaluose – LRT, LNK ir TV3.

Vasario 24 dieną, Rusijai įsiveržus į Ukrainą, „Telia“ visiems savo išmaniosios televizijos žiūrovams sudarė galimybę be papildomo mokesčio žiūrėti tuziną tarptautinių informacinių TV kanalų. Bendras informacinių kanalų žiūrimumas „Telia TV“ televizijoje nuo karo pradžios buvo išaugęs apie 10 kartų.

Apžvelgdamas šiemetinę TV žiūrimumo statistiką,  „Telia TV“ technologijų padalinio vadovas Almantas Klimas negalėjo nepaminėti ir dar vieno lietuviško fenomeno. Tai yra Dakaro lenktynės. Sunkiausiame pasaulio ralyje šiemet varžėsi rekordinis lietuvių skaičius – 10 komandų, o lenktynes retransliavusi BTV ralio dėka tomis dienomis lenkė visus pagrindinius Lietuvos TV kanalus.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: