Organizatorių archyvo nuotr.

Spalio mėnesį naują komediją „Pats sau milijonierius“ pristatysiantis režisierius Tadas Vidmantas teigia, kad filmą sukurti jį įkvėpė Lietuvoje gerai žinomas kriptovaliutų verslininkas, kurio turtų demonstravimas jau tapo legenda, o nuolat spaudoje šmėžuojančios nutrūktgalviškos istorijos ne vienerius metus linksmina lietuvius.

Visgi, kuris konkrečiai verslininkas paskatino parašyti šį scenarijų, režisierius neatskleidžia. Pasak jo, nors ir įtakoti realių įvykių, filmo siužetas ir herojai – tik kūrybinė fikcija. „Noriu pabrėžti, kad, nors įkvėpimo savo istorijoms semiuosi iš gyvenimo, visi filmo įvykiai ir personažai yra sugalvoti mano paties. Aš stebiu aplinką ir iš to, ką pamatau ar patiriu, susidėlioju atskirą realybę, kuri vėliau virsta filmo scenarijumi. Man kai kurie žmonės atrodo juokingi, bet tikiu, kad ir aš kažkam atrodau juokingas. Gal dėl to ir kuriu komedijas,“ – juokiasi Tadas Vidmantas.

Tai jau 5-tasis žiūrovų pamėgto pramoginio kino kūrėjo darbas, kuriame vienus pagrindinių vaidmenų atliks gerai žinomi aktoriai – lietuviškų komedijų virtuozas Audrius Bružas ir 2017 m. „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už geriausią antraplanį vaidmenį gavusi Gelminė Glemžaitė.

Naujos autoriaus komedijos pagrindinis herojus – trisdešimt ketverių metų Donatas Pukys. Jis kartu su savo sužadėtine Laurita ir jos madingu šuneliu Gučiu gyvena Kaune. Už Donatą jaunesnė Laurita dirba Instagramo modeliu. Tuo tarpu Donatas ne tik vadovauja viešbučiui, kurį jam prieš išvažiuodamas gyventi į Šveicariją paliko tėvas, bet visai neseniai įsigijo kriptovaliutų „fermą“ bei sportinį „Lamborghini“ automobilį. Įvaizdis Donatui – svarbiausias dalykas gyvenime. Būtent dėl to jo ir Lauritos veiduose nuolat spindi šypsenos.

Ir nors kino kūrėjai ir šį kartą pažada nutrūktgalvišką nuotykį – istoriją, kupiną juokingų nesusipratimų, pikantiškų paslapčių ir taiklaus humoro, šiame filme nestigs ir nuginkluojančio nuoširdumo bei vingiuoto ir staigmenų kupino kelio, kurio metu filmo herojus išmoks svarbiausią gyvenimo pamoką – nebijoti būti savimi.

Tado Vidmanto komedija „Pats sau milijonierius“ kinuose nuo spalio 18 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: