„Nesunaikinami“ (angl. „The Expendables“ ) filmų franšizė, kurioje vaidina didžiausios veiksmo filmų žvaigždės per pastaruosius kelis dešimtmečius. „Nesunaikinami“ frančizėje demonstruojami puikūs Sylvesterio Stallone, Jasono Stathamo, Jeto Li, Arnoldo Schwarzeneggerio ir Dolpho Lundgreno pasirodymai, taip pat pasirodė Chuckas Norrisas, Mickey Rourke’o, Wesley Snipesas, Liamas Hemsworthas ir Jeanas – Claude’as Van Damme’as, taip pat Terry Crewsas, WWE šlovės muziejus „Stone Cold“ Steve’as Austinas ir UFC ikona Randy Couture. Nenuostabu, kad franšizę mėgsta veiksmo gerbėjai.

Šiuo metu franšizėje yra trys filmai, o netrukus pasirodys dar du — vienas iš jų specialus leidimas, kuriame pasirodys Jasonas Stathamas, o kitas (dar filmuojamas) į moterų auditoriją orientuotas, galimai bus pavadintas „ExpendaBelles“ (liet. Nesunaikinamos), jame vaidins Meghan Fox. „Nesunaikinami“ netgi turi televizijos serialą, apie kurį buvo kalbama dar 2015m., jis turėtų pasirodyti jau visai netrukus ir papasakoti gilesnę samdinių istoriją. Tačiau nepaisant neabejotino franšizės populiarumo ir sėkmės, yra viena „Nesunaikinami“ žvaigždė, kuris tapo gobšiu, vėliau buvo atleistas ir nepasirodė nuo antrojo filmo.

Minėtas aktorius yra legendinis Bruce’as Willisas. B. Willisas, vaidinęs pono Churcho vaidmenį, jis atlieka CŽV ryšininko pareigas ir siunčia komandą į pirmąją misiją. B. Willisas atliko antraplanį vaidmenį tiek filmuose „Nesunaikinami“, tiek „Nesunaikinami 2“, tačiau jo nebuvimas (anl buvo labai pastebimas „Nesunaikinami 3“. Tikrasis P. Churcho vardas nežinomas, bet jis prisidėjo organizuojant tiek originalaus filmo, tiek tęsinio įvykius. Vienos scenos su Barney Ross (Stallone) metu ponas Churchas priverstas stoti akistaton dėl savo užkuliusinių veiksmų ir savo nesugebėjimo asmeniškai įsipareigoti. Tai paveikia poną Churchą, ir jis pasiryžta jiems padėti.

Taigi, kas tiksliai atsitiko su B. Willisu ir trečiojo filmo kūrimu? Atrodo visos problemos kilo dėl to, jog „Kietas riešutėlis“ žvaigždė norėjo didžiulio atlyginimo – tai galbūt ir nenuostabu, turint galvoje daugybę populiarių filmų, kuriuose jis pasirodė prieš prisijungdamas prie „Nesunaikinami“ franšizės.

2013 m. rugpjūtį S. Stallone socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad Harrisonas Fordas prisijungia prie „Nesunaikinami 3“ aktorių, o B. Willisas palieka projektą. Gerbėjai buvo sutrikę, tačiau (remiantis „The Hollywood Reporter“) buvo atskleista, kad B. Willisui iš pradžių buvo numatyta 3 milijonai dolerių už keturių dienų darbą, tačiau aktorius tikėjosi 4 milijonų dolerių. Tai reiškia, kad aktorius už savo pastangas būtų uždirbęs 1 milijoną dolerių per dieną, jei būtų patenkinti jo reikalavimai.

S. Stallone savo „Twitter“ rašė: „GODUMAS IR TINGINYSTĖ…… VISKAS KO REIKIA NORINT SUSIGRIAUTI KARJERĄ“. Atrodo, kad S. Stallone turėjo keletą žodžių savo buvusiam bendražygiui. B. Willisas niekada nesureagavo ir neatsakė į nieką, kas buvo pasakyta apie jį „Nesunaikinami 3“ kūrimo metu. Taip pat neįsitraukė į ginčus ir diskusijas kilusias dėl jo veiksmų.

Kaip reagavo B. Willisas palikęs franšizę?

Pasak neįvardytų šaltinių, Bruce’as Willisas buvo „labai nustebęs, kad jį per 72 valandas pakeitė Harrisonas Fordas – geresnis aktorius, daug malonesnis žmogus ir filmui įdomesnę kryptį suteikianti asmenybė“. „Nesunaikinami 2“ gamybos biudžetas buvo apie 100 mln. doleriu, filmas uždirbo 312 mln. dolerių (remiantis „The Numbers“), o „Nesunaikinami 3“ biudžetas taip pat siekė 100 mln. dolerių , pelnas kiek mažesnis, tačiau vis tiek įspūdingas 209 mln. dolerių.

Jei būtų buvę patenkinti jo reikalavimai, B. Willisui būtų pridėta apie 250 000 papildomų dolerių per dieną – papildomas 1 mln. dolerių, paskirstytų per keturias dienas, palyginti su jo pradiniu pasiūlymu. Tai atrodo milžiniška pinigų suma, bet turint galvoje, kiek pinigų gali uždirbti aktoriai, tai menka suma žvelgiant platesniu rakursu. Taigi galima daryti prielaidą, kad tarp B. Williso ir franšizės kūrėju galėjo kilti asmeniškų nesutarimų atsižvelgiant į S. Stallone pareiškimą „Twitter“ su didžiosiomis raidėmis. Ar galėjo užtekti biudžeto, kad B. Williso prašymas būtų patenkintas? Tikrai taip , bet atrodo, kad užkulisiuose vyko dar kažkas.

B. Willisas po pasitraukimo iš „Nesunaikinami“ franšizės toliau dirbo įvairiuose projektuose. Jis pasirodė tokiuose filmuose kaip „Skilimas“ (anlg. „Split“) , „Laiko Kilpa“ (angl. „Looper“), „Stiklas“ (anlg. „Glass“), „Nuodėmių miestas 2“ (angl. „Sin City 2“) ir keliuose ne tokiuose populiariuose: „Atsakomasis smūgis“ (angl. „Reprisal“), „Oro smūgis“ (angl. „Air Strike“), ir „Dingusios 10 minučių“ (angl. „10 minutes gone“). B. Willi niekada nesugrįžo į „Nesunaikinamus“, bet greičiausiai norėjo. Deja atrodo, jog „Nesunakinami“ filmavimo komanda nelinkusi derėtis ir B. Willisas į franšizę nebesugrįš.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: