Olivia Opre asmeninio archyvo nuotr.

Olivia Opre – kontroversiška egzotinių gyvūnų medžiotoja turinti savo sąskaitoje milžinišką skaičių trofejų. Moteris teigia, jog neva taip ji palaiko balansą gamtoje ir padeda sukontroliuoti gyvūnų skaičių bandoje.

Trisdešimt devynerių metų amerikietė yra užkietėjusi medžiotoja, tačiau dažnas ją atpažįsta kaip tituluotą gražuolę, kadangi Olivia 2004 metais laimėjo „Misis Nebraska“ karūną. Grožio konkursų laureatė tik sulaukusi pilnametystės išmoko naudotis ginklu. Nusprendusi įrodyti, jog moterys nėra silpnoji lytis ir atradusi medžioklės teikiamą malonumą, ji pasirinko keliauti po visą pasaulį ir medžioti egzotinius gyvūnus. Tiesa, ji tai daro kartu su savo vyru Tom Opre.

Moteris didžiuojasi savo laimikiais ir intensyviai viešina socialiniuose tinkluose nuotraukas  su negyvomis aukomis bei džiaugiasi sekėjų gausa. Taip pat, Olivia Opre stengiasi suburti kuo daugiau medžiotojų moterų, steigia įvairias organizacijas, rengia mokymus, konkursus, specialius turnyrus, dalyvauja daugelyje televizijos šou rengiamų laidų, radijo transliacijose, duoda interviu ir noriai dalinasi savo patirtimi medžiojant egzotinius gyvūnus. Jos suvokimu, liūtų, raganosių ir kitų didelių ar aršių gyvūnų medžiojimas padeda atskleisti moters stiprybę. Esą taip ji kovoja su įsišaknijusia visuomenės problema – lyčių diskriminacija.

????????????????????????????????????

Kaip teigia pati Olivia, medžioklė jai leidžia pajusti jos tikrąją prigimtį. Ištvermė, ryžtas, pastabumas ir atkaklumas – tai savybės, kurias išugdė jos neįprastas hobis. Pasak moters, medžiodama, ji dažnai susitapatina su gyvūnu ir jį supančia gamta, pajaučia aukos jėgą, išgyvenimo inkstintus ir išgąstį.

Olivia-Opre 5

Moters trofėjų sąraše rikiuojasi daugiau nei 90 gyvūnų rūšių, tokių kaip liūtai, bizonai, elniai, raganosiai, lokiai, gazelės, zebrai ir daugelis kitų. Kartais, dėl „gražaus“ kadro, plėšrūnams net leidžiami raminamieji ar kitokio tipo vaistai. Olivia teisinasi jog, visa tai yra visiškai normalu ir besaikėje medžioklėje ji neįžvelgia nieko blogo ar smerktino: „Kristi nuo medžiotojo rankos, tai vienas iš humaniškiausių būdų, kaip gali mirti gyvūnas.“

Olivia-Opre 4

Žinoma, toks viešas savo iškreipto pomėgio demonstravimas, nuotraukų publikavimas su nušautais gyvūnais, neliko nepastebėtas ir iššaukė didelį žmonių nepasitenkinimą. Aplinkosaugininkai, gyvūnų mylėtojai, „žalieji“ smerkia tokią besaikę pramogą ir tvirtina, jog toks medžiotojos postringavimas yra visiškas apsurdas ir tai niekaip negali padėti gyvūnų populiacijai ar gamtos vystymuisi.

Olivia-Opre 9

„Egzotinių gyvūnų medžiojimas yra savo pomėgių tenkinimas, tai tarsi kitas lygis, kurį pasiekęs žmogus gali didžiuotis savo jėga ir galybe prie jau nušauto ir negyvo gyvūno“. Reaguodama į tokias replikas, moteris, sutiko duoti interviu populiariai Amerikos laidai „This Morning“ („Šis rytas“).

Olivia-Opre 7

Papasakojusi savo medžiojimo rutiną, užklumpantį adrenaliną, iššūkius bandant susekti ir sumedžioti žvėrį, ji dar labiau suerzino žiūrovus ir iššaukė milžinišką pykčio bangą. O paklausta apie tai, ar namie turi savo trofėjų iškamšų, moteris tik atsakė: „Taip, tai Dieviškas menas“. Reaguodami į tokią kalbą, žiūrovai neliko abejingi ir patys drąsiai reiškė savo nuomonę linkėdami moteriai atsidurti medžiojamo gyvūno vietoje.

Olivia-Opre 8

Žinoma, toks viešas savo keisto pomėgio demonstravimas sužadino didelį konfliktą tarp dviejų pusių. Tačiau, kaip vėliau teigė pati Olivia Opre, savo socialinėje paskyroje facebook.com, ji visdar negali suprasti tokio žmonių puolimo ir toliau laikosi savo tvirtos nuomonės, jog medžioklė yra vienas geriausių dalykų, nutikusių jos gyvenime, o viešas nuotraukų publikavimas su negyvais žvėrimis yra normali ir įprasta proceso dalis.

Taip pat skaitykite: Nelegali dramblių medžioklė Afrikoje – globali problema

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: