© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Viešoji įstaiga “Žaliasis taškas” paskelbė, kad pakuočių atliekų tvarkymo organizavimo paslaugos tarifai nuo 2015 metų kyla vidutiniškai 19 procentų. Kaip rašo “Verslo žinios”, labiausia brangs plastikinių pakuočių atliekų tvarkymas, o gamintojai kol kas nesiima spėlioti, ar dėl to brangs prekės vartotojams.

Pasak “Žaliojo taško” generalinio direktoriaus Kęstučio Pociaus, kainas tenka kelti dėl to, kad įstaiga kitąmet 2 mln. litų (daugiau kaip 300 proc.) didina atliekų surinkimo konteinerinės sistemos plėtros finansavimą. Be to, 2,8 mln. litų didės ir pakuočių atliekų tvarkymo finansavimas.

“Didėjimas lemia tai, kad plečiantis konteinerių sistemai daugiau lėšų teks skirti pakuočių atliekoms surinkti iš individualių ir kolektyvinių konteinerių, ir tai, kad krentant naftos kainoms krenta ir antrinių žaliavų supirkimo kainos, taigi pakuočių atliekų tvarkymą reikės subsidijuoti didesne dalimi”, – vardija K.Pocius.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: