Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prastą šlovę įgijusio “Juodojo Jėzaus” kulto lyderis, kuris buvo įtariamas kanibalizmu, buvo mirtinai užkapotas atokiame Papua Naujosios Gvinėjos kaime, penktadienį pranešė žiniasklaida.

Stevenas Tari (Stivenas Taris), kuris anksčiau buvo nuteistas už išžaginimą, slapstėsi po to, kai šių metų pabėgo iš Madango kalėjimo šalies rytuose kartu su kitais 48 kaliniais.

Madango policijos vadas Sylvesteris Kalautas (Silvesteris Kalautas) sakė, kad S.Tari ir vienas iš jo sekėjų ketvirtadienį buvo nužudyti kaime už maždaug 20 kilometrų nuo Mandango, kai jiedu užpuolė vieną merginą.

“Dabar jis miręs, o toks pats likimas gali būti ištikęs kitus, kurie irgi slapstosi nuo teisėsaugos, todėl perspėju ir primygtinai raginu bėglius pasiduoti pareigūnams”, – S.Kalautas sakė dienraščiui “PNG Post-Courier”.

Buvęs liuteronų pastorius S.Tari, kuris daugelio vadinamas Juoduoju Jėzumi, 2010 metais buvo pripažintas kaltu dėl žaginimų, kurių aukomis tapo jo krikščioniškos kilmės sektai priklausiusios merginos, ir nuteistas kalėti 10 metų.

Tuo metu jis turėjo tūkstančius sekėjų kaimuose, tarp jų ginkluotų apsaugininkų būrį, ir vadovavo vienai iš sektų, priskiriamų prie Papua Naujojoje Gvinėjoje paplitusių “krovinių kultų”.

Per savo “kultūrinę liturgiją” jis aiškindavo, jog merginoms lemta tapti jo žmonomis, nes tokia esanti Dievo pranašystė.

S.Kalautas sakė, kad S.Tari užpuolė “vieną gėlininkę, kuri buvo apgaule įtraukta į šį kultą”. Tuomet įtūžę kaimo gyventojai apsupo sektos lyderį ir jo bendrininką bei abu juos užmušė.

S.Tari buvo nužudytas praėjus maždaug savaitei po to, kai jis, kaip įtariama, nužudė vieną moksleivę.

Kai S.Tari buvo sučiuptas 2007 metais, daugelis kaltino jo kultą praktikuojant kanibalizmą ir kruvinus aukojimo ritualus, tačiau policija jam pateikė kaltinimus tik dėl išžaginimo.

Papua Naujojoje Gvinėjoje neretai pasitaiko incidentų, susijusių su “juodąja magija”, “kerėjimais” ir kanibalizmu.

Pernai policija suėmė dešimtis žmonių, siejamų su numanomu kanibalų kultu, kurio nariai kaltinami nužudę bent septynis žmones, valgę jų šviežias smegenis ir virę sriubą iš aukų penių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: