Audriaus Solomino nuotr.

Lietuvos kino pasaulyje – naujas pasaulinio masto įvertinimas. Istorinę pergalę Venecijos kino festivalyje pelnęs Lauryno Bareišos filmas „Piligrimai“, šiuo metu rodomas Lietuvos kino teatruose, netrukus pateks į kabelinės televizijos HBO platformą. Jau rugpjūtį lietuvių filmą HBO galės žiūrėti milijonai Vidurio ir Rytų Europos gyventojų.

Dar daugiau žiūrovų

Šia džiugia naujiena pasidalino filmo „Piligrimai“ užsienio platintojai „Reason8“. Sudarę kontraktą ne tik su kabelinės televizijos gigante pasaulyje HBO, bet ir filmų platinimo Amerikos kino teatruose „Dekanalog“, filmo kūrybinė komanda džiaugiasi dar didesne filmo sėkme.

„Esam be galo laimingi, kad filmą išvys dar daugiau žmonių ir kad toks pasaulinio lygio kino filmų ir serialų kanalas kaip HBO susidomėjo „Piligrimais“. Tai mums dar vienas didžiulis įvertinimas ir paskatinimas dirbti toliau.

Kadras iš filmo „Piligrimai“ / Stop kadras

Džiugu ir tai, kad nuo kitų metų kino filmų platinimo kompanija „Dekanolog“ jį ruošiasi rodyti ir Šiaurės Amerikos kino teatruose. Tiesiog filmą pamatys dar daugiau žiūrovų iš viso pasaulio ir tai labai jaudina“, – sako kino filmo prodiuserė Klementina Remeikaitė.

Sėkmė už kitokią kino kalbą

L. Bareišos filmas, įvertintas kaip geriausias Venecijos kino festivalio praėjusių metų „Orizzonti“ programos kūrinys, į Lietuvą parsivežė aukščiausią įvertinimą lietuvių kino istorijoje. Psichologinė drama šiemet pristatyta specialiai jam pastatytame kino teatre Karmėlavoje, dalyvavo „Kino pavasario“ konkurse, kur geriausiu aktoriumi išrinktas „Piligrimuose“ suvaidinęs Giedrius Kiela, ir pasiekė kino teatrus visoje Lietuvoje.

Filmas „Piligrimai“ / Organizatorių arch. nuotr.

Balandį Vokietijos festivalyje „goEast“ filmas įvertintas Tarptautinės kino kritikų asociacijos FIPRESCI apdovanojimu. Kaip sakė prodiuserė K. Remeikaitė, žiuri nariai atkreipė dėmesį į paprastą pasakojimo būdą – tai, kaip galima atskleisti istoriją apie smurtą jo nepavaizduojant: „Tai išskirta kaip didelis „Piligrimų“ privalumas“.

Kadras iš filmo „Piligrimai“ / Stop kadras

„Filmo kritika yra itin svarbus jo vertinimo kriterijus, tad gauti apdovanojimą iš tokios asociacijos, kaip FIPRESCI – pasaulinis pripažinimas. Tai įvertinimas už visas svarbiausias detales – scenarijų, režisūrinį meistriškumą, formą, vizualinę kalbą. Šis apdovanojimas įvertina visą filmą, o ne tik jausmą, kurį jis palieka“, – įsitikinusi K. Remeikaitė, su režisieriumi Laurynu Bareiša įkūrusi filmų gamybos kompaniją „Afterschool“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: