Pexels.com archyvo nuotr.

Gyventojai pradeda vis aktyviau planuoti artėjančias šių metų vasaros atostogų keliones. Nors iki kalendorinės vasaros Lietuvoje dar likę daugiau nei keturi mėnesiai, Turkijos kurortuose sezonas prasideda jau balandį.

Kelionių organizatorius „Kidy Tour“ šiemet vasaros sezono metu planuoja net 4 savaitinius skrydžius į Turkiją, pirmasis lėktuvas kils jau balandžio 3 d. Reikšmingą kelionių dalį organizatorius kasmet parduoda tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“.

Pirmosios planuoja šeimos

Kasmet atostogas lietuviai planuoja vis anksčiau, dauguma žmonių tai pradeda daryti po didžiųjų metų švenčių, iki atostogų likus vidutiniškai pusmečiui. Pirmosios vietas rezervuoti suskumba šeimos su vaikais, kurioms svarbiausias kriterijus yra užsitikrinti visiems šeimos nariams tinkamas skrydžio datas, taip pat gauti pritaikytą viešbutį.

„Tautiečiai keliones renkasi vis atsakingiau, kelia savo atostogoms didesnius reikalavimus, tad dažniausiai pirmas prioritetas būna ne žema kaina, o geriausias kainos ir kokybės santykis. Iš anksto keliones tikrai turėtų planuoti šeimos su mokyklinio amžiaus vaikais, nes teks derintis prie moksleivių atostogų – būtent šios datos yra populiariausios“, – sako Kristina Prieskienytė, „Kidy Tour“ pardavimų vadovė.

11

Pexels.com archyvo nuotr.

K. Prieskienytė pastebi, kad iš anksto rezervuoti keliones žmones skatina ir tai, kad rezervacijai patvirtinti užtenka avansinės įmokos, o likusią kelionės kainą galima sumokėti likus mėnesiui iki kelionės.

Žinoma, likus mėnesiui taip pat galima ieškoti kelionių pasiūlymų, tačiau tada jau tenka rinktis iš to, kas yra likę, o tai labiau tinka tiems, kurie yra lankstūs, galintys prisitaikyti ir linkę į kompromisus.

13

Svarbios ekspertų konsultacijos

Lietuvių populiariausia atostogų kryptimi nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens išlieka Turkija, o šaltuoju laikotarpiu – Egiptas. Nepaisant to, kad daug nuomonių ir informacijos apie šias šalis ir jose esančius viešbučius galima rasti internete, dauguma keliautojų kreipiasi konsultacijų ir į ekspertus.

„Kiekvienas atostogautojas turi savo lūkesčius ir galimybes – tai, kas vieną kelionėje džiugina, kitą gali erzinti, būtent todėl itin svarbu konsultuotis su ekspertais. Lietuvoje „Adventur“ paroda yra viena didžiausių ir labiausiai lankytojus traukiančių turizmo parodų Baltijos šalyse ne tik dėl joje taikomų specialių kainų pasiūlymų, bet ir dėl galimybių tiesiogiai susitikti su kelionių organizatoriais, viešbučių atstovais“, – sako K. Prieskienytė.

K. Prieskienytė pasakoja, kad šiemet kelionių organizatorius į sausio 25–27 dienomis vyksiančią parodą pakvietė net 15 viešbučių atstovų iš Turkijos ir Egipto, kurie galės suteikti visą rūpimą informaciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: