© Wikimedia Commons archyvo nuotr

Priimant vaikus į Kauno mokyklas, pirmenybė teikiama gyvenantiems kiekvienos ugdymo įstaigos teritorijoje. Todėl netoliese Šilainiuose esančios „Ryto“ pradinės mokyklos gyvenantys vaikai į ją patekti galės net ir prašymą pridavus kovo ar balandžio mėnesį.

„Į šią, kaip ir į kitas mokyklas, priimami visų pirma vietiniai vaikai. Jei vietinių vaikų bus daugiau nei mokykla gali sutalpinti, tada bus žiūrima į vaiko gyvenamosios vietos registracijos datą, ir pirmenybę turės tas, kas anksčiau tame rajone apsigyveno. Prašymus šių vaikų tėvai gali atnešti bet kada – ir kovą, ir balandį, ir vėliau. Jei priėmus visus vietinius vaikus mokykloje dar liks vietų, į ją patekti galės ir pirmokai iš kitų rajonų. Būtent čia pirmenybė yra pagal prašymo pridavimo laiką“, – aiškino Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Pasak V. Mažeikos, būtent kituose miesto rajonuose gyvenantys tėvai ir sudarė daugumą, praėjusią naktį stovėjusią eilėje prie „Ryto“ pradinės mokyklos. Kauno savivaldybė šių metų pradžioje kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją, prašydama daugiau savarankiškumo sprendžiant dėl mokinių priėmimo į mokyklas kriterijų.

„Esminiai priėmimo tvarkos kriterijai yra nustatyti valstybės ir mes savarankiškumo neturime. Neseniai kreipėmės į ministeriją dėl galimybės kriterijus nusistatyti pačiai savivaldybei. Mes turėtume planą, kaip išvis panaikinti naktines eiles. Tai būtų prašymų priėmimas ištisus metus“, – teigė V. Mažeika.

Kaip pirmenybė patekti į mokyklą suteikiama tiems vaikams, kurie gyvena konkrečios mokyklos teritorijoje. Tais atvejais, kai mokinių skaičius didesnis nei mokykla gali priimti, atsižvelgiama į gyvenamosios vietos deklaravimo datą.

„Tarkime gauname dviejų mokyklos rajone gyvenančių šeimų prašymus jų atžalas priimti į tą pačią mokyklą. Jei mokykla nesutalpins abiejų moksleivių, pirmenybę turės tas, kurio šeima konkrečioje vietoje gyvena nuo seniau. Žinome ne vieną atvejį, kuomet šeima prieš mėnesį deklaravusi gyvenamąją vietą teikia prašymą, o vėliau vaikui pakliuvus į mokyklą išsideklaruoja. Kitaip sakant, šalia mokyklos gyvenantys vaikai turi didesnes galimybes patekti į jas, nes atsižvelgiama į gyvenamosios vietos deklaravimo datą“, – aiškino V. Mažeika.

Anot V. Mažeikos, Šilainiuose yra buvę atvejų, kai gyvenantiems mokyklos teritorijoje vaikams į pirmas klases trūko vietų, o rudenį paaiškėdavo, kad mokykloje daugiau nei pusė moksleivių iš kitų miesto vietų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: