Organizatorių archyvo nuotr.

Robotikos mokykla“ kartu su „Euromonitor International“ pagalba per gegužės mėnesį aplankė keturias mokyklas kaimo vietovėse ir surengė vaikams, kurie neturi galimybės lankyti technologinių būrelių, robotikos užsiėmimus.

Labai svarbu skatinti technologinį švietimą visoje Lietuvoje. Esame dėkingi Andriui Tapinui ir jo komandai, kurie mielai pasidalino mokyklų sąrašu, kurioms mūsų renginys yra aktualiausias“, pasakoja „Robotikos mokyklos“ įkūrėjas ir direktorius Paulius Briedis.

Rajonų mokyklose trūksta technologinio lavinimo vaikams

Pastebėję tendencingą problemą, kad dažnai rajonų ir kaimų mokyklose vaikams trūksta technologinių užsiėmimų, „Robotikos mokykla“ kartu su „Euromonitor International“ įgyvendino unikalų švietimo projektą, kurio metu surado keturias mokyklas, kuriose apsilankė ir mokė daugiau nei 60 4-7 kl. mokinių kurti išradimus bei įkvėpė juos mokytis elektronikos, programavimo, inžinerijos, 3D projektavimo paslapčių.

thumbnail_robotikos mkla 2

Organizatorių archyvo nuotr.

Užsiėmimai su visomis priemonėmis buvo surengti nemokamai. Komanda supažindino su naujausiomis robotikos mokymosi tendencijomis ir įrankiais, kaip micro:bit, Lego NXT robotais, 3D Ultimaker spausdintuvais, virtualios realybės kūrimu ir daugeliu kitų. Taip pat gabiausiems vaikams buvo padovanota per 20 micro:bit mini kompiuterių, kurie bus naudingi tolimesniam jų išradingumo vystymuisi.

Per keturias gegužės savaitės „Robotikos mokykla“ spėjo aplankyti: Turgelių „Aistuvos“ gimnaziją, Diemedžio ugdymo centrą, Medeikių pagrindinę mokyklą ir Butrimonių Anos Krepštul gimnaziją. Keletas iš jų buvo pasiūlytos A. Tapino komandos, tačiau buvo ir mokyklų, kurios pačios parodė motyvaciją ir parašė „Robotikos mokyklai“, kad kartu su mokiniais nekantriai laukia jų komandos. Vaikų amžius buvo – nuo 10 iki 15 metų –, tačiau dauguma nustebino ne tik „Robotikos mokyklos“ komandą, bet ir savo mokytojus išskirtiniais sugebėjimais.

Esu nustebinta kartu su savo mokyklos mokytojais, kaip kai kurie mokiniai atsiskleidė per šiuos užsiėmimus. Viskas buvo pateikta per smagaus žaidimo formą, tad net ir tiems vaikams, kuriems tikslieji mokslai sekėsi sunkiau, šios užduotys sekėsi puikiai. Smagu pasisemti idėjų edukacijai“, – dalinosi patirtimi Turgelių „Aistuvos“ gimnazijos direktorė Aušra Voverienė.

thumbnail_robotikos mokykla (2)

Organizatorių archyvo nuotr.

Planuojama plėtoti projektą ir aplankyti dar daugiau mokyklų kaimiškose vietovėse

Robotikos mokyklos“ mokytojas Jonas Venis, aplankęs visas keturias mokyklas, stebėjosi ir džiaugėsi, jog visi mokiniai tryško noru išbandyti naujausias technologijas: „Prieš važiuodamas į pirmąsias mokyklas galvojau, kad vaikai bus nedrąsūs, galbūt net ir technologijos pasirodys jiems ne tokios įdomios. Bet viskas buvo priešingai – trys užsiėmimo valandos praeidavo itin greitai, su vaikais ir mokytojais dar diskutuodavome apie ateities technologijas ir apie tai, ką jie ateityje pamėgins sukurti.“

Per ateinantį rudenį planuojami surengti dar keturi apsilankymai į norą pareiškusioms kaimo ir rajonų mokykloms. „Robotikos mokykla“ maloniai kviečia kreiptis ne tik mokyklas, bet ir būsimus rėmėjus ir savanorius, kurie prisidėtų prie technologinės edukacijos skatinimo kaimo vietovėse.

Dėl dalyvavimo projekte arba paramos kreiptis:

Monika Kubiliūtė

Robotikos mokyklos“ marketingo vadybininkė

monika@robotikosmokykla.lt

+370 630 90145

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: