Organizatorių archyvo nuotr.

Penktadienio vakarą Niujorke sėkmės sulaukė naujo Romo Zabarausko („Porno melodrama“, „Streikas“) filmo „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ pasaulinė premjera. Bilietai į pirmąją filmo peržiūrą buvo išparduoti dar premjeros išvakarėse, todėl į premjerą nesutilpo visi norintys festivalio svečiai. Sausakimšai salei filmą pristatė režisierius Romas Zabarauskas, o taip pat dailininkė Giedrė Valeišaitė bei juostoje pasirodęs modelis Solveiga Mykolaitytė.

Po filmo premjeros žiūrovai pasitiko kūrybinę grupę aplodismentais, uždavė ne vieną klausimą ir išsakė svečiams iš Lietuvos komplimentus. Tarp jų – ir kino menininko Jono Meko komentaras apie tai, kad kinas buvo “brechtiškas” ir todėl pavyko tiek meniniu, tiek politiniu lygmeniu. Filmo režisierius sujaudintas dėkojo J. Mekui ir visai publikai už šiltus žodžius. “Filmą sukurti yra labai sunku, bet dėl tokių akimirkų kaip ši – verta”, – teigė kino kūrėjas.

Devintą sykį organizuojamas Bušviko kino festivalis šiemet kviečia į 27 filmų peržiūras, o taip pat skirtingas dirbtuves, diskusijas, vakarėlius ir kitus renginius. Šių metų festivalis bendradarbiauja su Tribekos kino institutu ir tarp kino šventės dalyvių pritraukė tokius žinomus kino pasaulio vardus kaip režisieriai Ira Sachs („Meilė yra keista“) ir Elizabeth Wood („Baltaodė mergina“), aktoriai Diarra Kilpatrick ir Marc John Jefferies. “Nuo Lietuvos nepabėgsi” festivalyje taip pat neliko nepastebėtas: Bruklyno tinklaraštis “Brokelyn” išskyrė filmą kaip vieną iš keturių, kurių nevalia praleisti, o vienas didžiausių JAV žiniasklaidos kanalų “NBC News” publikavo interviu su režisieriumi R. Zabarausku. Sėkmingai pavykusį “Nuo Lietuvos nepabėgsi” pristatymą parėmė ir Lietuvos kino centras.

„Nuo Lietuvos nepabėgsi“ Lietuvos kino teatrus pasieks nuo lapkričio 18 dienos. Šis filmas pasakoja apie patį Romą Zabarauską (Denisas Kolomyckis). Režisierius kartu su savo meksikiečiu vaikinu Carlos (Adrian Escobar) padeda gerai draugei, aktorei Indrei (Irina Lavrinovič) pabėgti iš Lietuvos po to, kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Epizodinius vaidmenis filme sukūrė garsūs Lietuvos dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Vaidas Baumila.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: