© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Didžiausias Rusijoje socialinis tinklas “VKontakte” ketvirtadienį paskyrė naują generalinį direktorių – po to, kai anksčiau šiais metais iš posto pašalino savo charizmatišką įkūrėją Pavelą Durovą.

“VKontakte” (VK) taip pat paskelbė, kad buvo “užbaigtas” kelis mėnesius trukęs akcininkų konfliktas, kai anksčiau šią savaitę 48 proc. bendrovės akcijų įsigijo interneto investicijų grupė “Mail.Ru Group”, tapusi vienintele jos savininke.

Nauju generaliniu direktoriumi tapo Borisas Dobrodejevas, sakoma bendrovės pranešime.

B.Dobrodejevas tėvas Olegas Dobrodejevas yra Rusijos didžiausios žiniasklaidos holdingo grupės VGTRK, be kita ko, kontroliuojančios aiškiai Kremliaus politiką palaikančią televiziją “Rossija”, vadovas.

Jis buvo “faktinis vadovas nuo balandžio”, kai “VKontakte” įkūrėjas ir buvęs generalinis direktorius P.Durovas pabėgo iš šalies, sakoma pranešime.

29 metų P.Durovas, dažnai lyginamas su socialinio tinklo “Facebook” įkūrėju Marku Zuckerbergu (Marku Zakerbergu), buvo priverstas pasitraukti kilus nesantaikai tarp akcininkų, o dabar jis dirba kituose projektuose.

P.Durovas, kuris įkūrė VK baigęs aukštąją mokyklą 2006 metais, sakė neplanuojantis grįžti į Rusiją, aiškindamas, kad toje šalyje neįmanoma užsiimti verslu.

“VKontakte” yra didžiausias socialinis tinklas Rusijoje, turinti apie 260 mln. vartotojų. “Mail.Ru Group” yra kontroliuojama milijardieriaus Ališero Usmanovo.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: