© Interjero dizaino centro „Artis“ archyvo nuotr.

Kovotojų prieš karą kelyje gretas papildė ir aksesuarų dizaineriai. Šį rudenį buvo pristatytas šviesą atspindintis ženkliukas, kuris puikiai dera prie įvairaus stiliaus aprangos bei tampa matomas tik jį apšvietus.

Atšvaitas – puiki priemonė patraukti vairuotojų dėmesį tamsiame kelyje ir taip išvengti skaudžių nelaimių. Ilgais ir tamsiais rudens vakarais atšvaitas tampa būtinas aksesuaras, bei savisaugos priemonė, tačiau dėl nepatrauklaus dizaino dažniausiai tiesiog atsisakome jį nešioti. Skaudžiausiai tai paliečia svarbiausią atšvaito naudotojų grupę – vaikus ir paauglius.

Kalbant apie atšvaitus, dažniausiai akcentuojama praktinė jų pusė, tačiau patrauklus dizainas, bei derinimas prie įvairaus stiliaus aprangos – nepelnytai pamirštamas.

Šį rudenį buvo pristatytas minimalistinės koncepcijos atšvaitas „Oreflector“, kuris puikiai dera prie įvairaus stiliaus aprangos, neprarasdamas savo praktinės naudos. Šį aksesuarą gali nešioti įvairaus amžiaus žmonės.

„Įsisegti atšvaitą sunkiausia būna įkalbėti vaikus. Pripažinkime, šiais laikais vaikams jau ne bet ką ir apsirengti įsiūlome, o dar pakabinti neestetiškai atrodantį aksesuarą tampa itin sunku“, pasakoja atšvaito autorius dizaineris Martynas Kazimierėnas.

Martynas pasakoja, kad idėja atgaivinti atšvaitą kilo stebint nelaimių keliuose statistikas bei spaudoje nuolat pasirodančią informaciją apie įvykusias nelaimes.

„Kiekvienas turime prisidėti prie savo šalies gerovės ir saugumo gerinimo. Kiekvienas tai galime įgyvendinti skirtingai, taigi kilo mintis, kad mano, kaip dizainerio, indėlis gali būti patrauklus atšvaito apipavidalinimas, siekiant populiarinti jo naudojimą“, pasakoja Martynas.

© Interjero dizaino centro „Artis“ archyvo nuotr.

Interjero dizaino centras „Artis“ kartu su aksesuarų dizaineriu M. Kazimierėnu skelbia akciją „Būk saugus ir stilingas kelyje“ ir dovanoja kauniečiams šiuos praktiškus aksesuarus.

Dovanojamų atšvaitų kiekis – ribotas.

© Interjero dizaino centro „Artis“ archyvo nuotr.

„Tamsiajam periodui vis smarkiau įžengiant į mūsų kasdienybę, norim, kad pakeliui į darbus, mokyklas ar pas mus į centrą miestiečiai kelyje būtų saugūs“, – juokauja interjero dizaino centro „Artis“ vadovė Živilė Šedvydienė.

Daugiau informacijos apie akciją galima rasti interjero dizaino centro „Artis“ Facebook paskyroje.

„Minimalios formos ir santūrios spalvos ženkliukas „Oreflector” tiks prie įvairios aprangos, o ryškus bus tik jį apšvietus. Vedžiojant šunį, važiuojant dviračiu ar bėgiojant tikrai tapsite pastebimi vairuotojams“, – pasakojimą užbaigia Martynas.

© Interjero dizaino centro „Artis“ archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: