Jocelyn Chia, JAV pilietė, užaugusi Singapūre, yra tiriama pagal Malaizijos įstatymus dėl kurstymo ir įžeidžiančio internetinio turinio, pranešė policija. Internete paskelbtas jos ,,nekaltas” pokštas paskatino net oficialų Malaizijos protestą ir Singapūro atsiprašymą.

Lėktuvas MH370 dingo 2014 m. kovą pakilęs iš Kvala Lumpūro. Nepaisant ketverius metus trukusių paieškų Indijos vandenyne, pagrindinis lėktuvo korpusas taip ir nebuvo rastas. Iš radarų dingusio lėktuvo ieškojo kelių valstybių tyrėjai ir privatūs ekspertai. Manoma, kad visi 239 lėktuve buvę žmonės žuvo.

Ginčas su Jocelyn Chia prasidėjo po to, kai pati Chia paskelbė klipą iš savo neseniai vykusios komedijos Stand-up pasirodymo. Ji juokavo, kad Malaizijos lėktuvai negali skristi. ,,Malaysian Airlines dingsta, nejuokinga?” Taip pat teigė, kad Malaizija gerokai atsiliko nuo Singapūro po 1965 metų atsiskyrimo.

Komikė Jocelyn Chia 2022 m. Stand-up “Flappers Comedy Club” ir restorane “Burbank” Kalifornijoje.

Vaizdo įrašą, sukėlusį triukšmą Malaizijoje, pašalino ir programėlė ,,TikTok”, nurodydama neapykantos gairių kurstymo pažeidimą.

Malaizijos užsienio reikalų ministras Zambry Abdul Kadiras sakė, kad Chia poelgis ,,parodė visišką jautrumo ir empatijos trūkumą” Malaizijos piliečių ir aukų šeimų atžvilgiu. O Singapūro užsienio reikalų ministras Vivian Balakrishnan socialiniame tinkle ,,Twitter” atsiprašė ir pasmerkė jos ,,siaubingus pareiškimus” bei teigė, kad Chia nekalba už visus Singapūro gyventojus. ,,Mes branginame savo ryšius su šeima ir draugais Malaizijoje ir atsiprašome už įžeidimą ir skausmą, sukeltą visiems malaiziečiams”,- sakė jis.

Taip pat Singapūro pareigūnai teigė, kad Chia nebėra Singapūro pilietė. Singapūro ,,Straits Times” pranešė, kad ji dabar yra JAV pilietė. Po žmonių pasipiktinimo vaizdo įrašas buvo pašalintas iš kai kurių Chia socialinių tinklų, tačiau jį vis tiek galima rasti kai kuriose svetainėse.

Pati Jocelyn Chia pridūrė, kad laikosi pokšto ir tame nemato nieko blogo ir kad klipas buvo ištrauktas iš konteksto. Ji socialinėje žiniasklaidoje paskelbė, kad ,,žmonės per daug rimtai žiūri į anekdotus”. Chia pridūrė, kad ,,tragedija + laikas = komedija” ir teigė, kad pokštas buvo priimtinas, nes nuo incidento praėjo pakankamai daug laiko. Vėliau komikė savo komentarus viešoje erdvėje vis dėl to nusprendė pašalinti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: