© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kaune statomas didžiausias Baltijos regione duomenų centras, kurio vienas investuotojų – laikinasis Ukrainos prezidentas Oleksandras Turčynovas, rašo dienraštis “Lietuvos rytas”.

Dienraščio duomenimis, į duomenų centrą Kaune numatoma investuoti 500 milijonų litų.

Šį milžinišką projektą vykdo laikinasis Ukrainos prezidentas, Aukščiausiosios Rados pirmininkas ir artimas Julijos Tymošenko bendražygis O.Turčynovas.

Jis dar gerokai prieš dramatiškus Ukrainos įvykius ne kartą lankėsi Lietuvoje kaip investuotojas, kūrė duomenų centrų plėtros planus.

Tačiau, kaip rašo dienraštis, dabartinis Ukrainos lyderis Lietuvoje veikia laikydamasis didelio slaptumo. Tikslių duomenų apie duomenų centrą Kaune nežino netgi Kauno vadovai.

Paklaustas, kas Kaune investuoja šimtus milijonų litų ir kokia pasaulinio lygio korporacija ketina naudotis šiuo duomenų centru, Andrius Kupčinskas sakė tikslios informacijos neturintis. Kauno vadovas tikino, jog pinigai duomenų centrui įrengti į Lietuvą atkeliauja iš Ukrainos.

“Aš nežinau, kas ten investuoja… Žinau, kad O.Turčynovas kažkaip su tuo susijęs ir kalbėjo apie investicijas, tačiau kieno tai pinigai – neįsivaizduoju”, – sakė Lietuvos ambasadorius Ukrainoje P.Vaitiekūnas.

Tuo metu buvęs premjeras konservatorių vadovas Andrius Kubilius, jog O.Turčynovą kaip galimą investuotoją į Lietuvą atsivežė P.Vaitiekiūnas.

“Pirmą kartą su juo susitikau dar būdamas premjeras. Jį kaip investuotoją į Lietuvą atsivežė ir man pristatė ambasadorius Ukrainoje P.Vaitiekūnas”, – sakė A.Kubilius.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: