„Visur skaitmena“, – lakoniškai pristato pranešime žiniasklaidai Kauno odontologijos klinikos „Angitia“ vadovas Mindaugas Gaučys Tarptautinės dantų technikos ir odontologijos parodos IDS-2019 esmę. „Parodos įspūdžiai stiprūs, informacija vertinga – visur skaitmeninės technologijos“, –  paantrina kolegos žodžius Kauno klinikos „Odontologija Jums” direktorius dantų technikas Dominykas Šinkūnas kartu su tos pačios klinikos kolege gydytoja odontologe Inga Mickūnaite.

Pakiliomis nuotaikomis Kauno odontologai sugrįžo iš Tarptautinės dantų technikos ir odontologijos parodos IDS-2019, sužavėti naujausiais skaitmeninių odontologijos tehnologijų pasiekimais. Juk viskas, kas pamatyta, išgirsta ar sutarta – skirta esamų ir būsimų pacientų šypsenai, sveikatai, gerovei.

Tarptautinė dantų technikos ir odontologijos paroda IDS – 2019 organizuojama kas dvejus metus jau nuo 1923 metų. Šiemet paroda vyko kovo 12–16 dienomis Vokietijoje, Kelno m. Koelnmesse parodų centre, ir Kauno odontologas M. Gaučys , dantų technikas D. Šinkūnas bei gyd. odontologe I. Mickūnaitė, žengiantys kartu su naujausiais odontologijos pasiekimais, jau eilę metų parsiveža iš parodos tai, kas svarbu odontologams specialistams ir jų pacientams. Toks būtent yra

Tarptautinės parodos IDS 2019 tikslas – supažindinti viso pasaulio odontologus ir visuomenę su naujausiomis odontologijos technologijomis, jų tendencijomis, darbo su jomis metodikomis.

21

Parodoje dalyvauja įmonės, eksponuojančios naujausius odontologijos pasiekimus. Tai odontologinės ir dantų technologų medžiagos, dantų implantai, skaitmeninės naujovės odontologijos klinikoms ir dantų technikų laboratorijoms. Šiais metais visa tai buvo pristatyta šiuose odontologijos sektoriuose:

  • Dantų vaistai
  • Odontologinė įranga
  • Priežiūra
  • Paslaugos
  • Infekcijų prevencija ir gydymas

Į parodą atvyksta turinčios ką naujo pasiūlyti odontologams apie 2 300 įmonių iš maždaug 60 pasaulio šalių, ekspozicijos užima apie 170 000 m2 ploto, paroda sulaukia apie 160 000 lankytojų, besidominčių odontologijos pasiekimais ir numačiusių įsigyti naujausią skaitmeninę įrangą bei kitas efektyvias ir odontologo ir dantų techniko darbui būtinas saugias, sertifikuotas priemones.

Be Vokietijos, kurioje vyksta paroda, odontologinius bei dantų technikos sričių įspūdingus pasiekimus pristato Italija, Šveicarija, JAV, Prancūzija, Kinija, Pietų Korėja, Didžioji Britanija.

34

Viskas žmogui, žmogaus gerovei

Tobulėjant technologijoms, parodoje vis labiau akcentuojama skaitmeninė odontologija, kurios dėka dantų technikos laboratorijos ir odontologijos klinikos sutaupo nemažai laiko ir paslaugų kokybę perkelia į visiškai naują lygį. Ypač tai svarbu, siekiant tobulai atkurti tvirtus, lyg nuosavus, estetiškus pacientų dantis ir patrauklią šypseną – svarbią visaverčio gyvenimo sąlygą.

Kiekviena stambesnė įmonė-parodos dalyvė prie savo stendų organizuoja seminarus apie savo sukurtas odontologines bei dantų technikų medžiagas ir pademonstruoja, kaip su jomis dirbti ir kaip teisingai jas panaudoti.

Didžiausios kompanijos rengia gydytojams odontologams vakarones, kurių metu visi daktarai gali bendrauti tarpusavyje, dalintis informacija ir kontaktais. Taip padedama užmegzti glaudų bendradarbiavimą su užsienio partneriais – naujausių odontologijos medžiagų gamintojais bei skaitmeninių technologijų kūrėjais. Visa tai padeda naujausioms odontologinėms medžiagoms ir skaitmeninėms technologijoms bei darbo metodikoms atsirasti Kauno ir Lietuvos odontologų kabinetuose.

Lietuvos odontologija tobulėja

„Iš Lietuvos į parodą vyksta nemažai ir gydytojų odontologų, ir dantų technikų“, – konstatuoja mūsų pašnekovai M. Gaučys, D. Šinkūnas ir I. Mickūnaitė. – „Nežinome tikslaus Lietuvos odontologų, aplankiusiųjų šią parodą, skaičiaus, bet sprendžiame iš to, kad vaikščiodami po neaprėpiamus parodos plotus nuolat sutikdavome savo kolegas lietuvius. Tai buvo malonu“.

Tarptautinė dantų technikos ir odontologijos paroda IDS – 2019, matyt, ne atsitiktinai suorganizuota prieš pat Pasaulinę burnos sveikatos dieną – kovo 20-ąją, minimą nuo 2012 m., siekiant atkreipti žmonių dėmesį į burnos sveikatos problemas ir kaip yra svarbu rūpintis savo dantimis. Parodoje eksponuoti skaitmeninės odontologijos technologijų pasiekimai – tarsi realizuotas fantazijų pasaulis, sklandžiai sprendžiantis visas Žemės gyventojų dantų problemas ir sugrąžinantis labai estetiškus, patvarius ir tobulus vietoje prarastųjų. Visa tai pasiekia Lietuvą ir yra šios dienos realybė.

Užsakymo Nr. KMC190026

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: