Thandiwe Newton / serialo "Vakarų pasaulis" kadrai

Thandiwe Newton pasirodė britų transliuotojo laidoje, kad aptartų savo naująjį filmą „Dievo šalis“ („God’s Country“), kuris yra rašytojo Jameso Lee Burke’o apsakymo adaptacija. Tačiau filme pagrindinis apsakymo veikėjas pakeičiamas iš vyresnio amžiaus baltaodžio vyro į juodaodę moterį.

49-erių metų aktorė „Sky News“ sakė, kad dvejojo, ar prisijungti prie filmo, nes baiminosi, kad nėra pakankamai tamsaus gymio šiam vaidmeniui.

„Mano internalizuotas išankstinis nusistatymas trukdė man jaustis užtikrintai, kad galiu suvaidinti šį vaidmenį, nors būtent dėl kitų išankstinio nusistatymo susidariau tokį pati“, – sakė ji „Sky News“. „Nesvarbu, kad daugiausiai tai afroamerikiečių moterų nuomonė, nesvarbu. Aš susidūriau su išankstiniu nusistatymu. Šį personažą jaučia kiekvienas, kuris yra susidūręs su priespauda“.

„Vakarų pasaulio“ žvaigždė tęsė, kad dažnai nori atsiprašyti „tamsiaodžių aktorių“ už suteiktas galimybes.

„Atsiprašau, kad pasirinko būtent mane. Mano mama atrodo kaip tu. Mano mama atrodo kaip tu“, – sakė ji pradėdama verkti. „Buvo labai skaudu, kad moterys, atrodančios kaip mano mama, jaučiasi taip, tarsi aš joms neatstovauju – kad aš iš jų atiminėju jų vyrus, jų darbą, jų tiesą. Aš to nenorėjau.“

„Dievo šalis“ yra pirmas kartas, kai T. Newton pavartos savo gimtąjį vardą Thandiwe po dešimtmečių, kai Holivude naudojo Thandie vardą.

Britų „Vogue“ 2021 m. gegužės mėnesio viršelyje 49 metų aktorė pasakė rašytojai Dianai Evans tikrąją savo vardo rašybą ir paskelbė, kad nuo šiol ji bus įvardijama teisinga rašyba. T. Newton paaiškino, kad jos pirmajame aktoriniame įraše per neapdairumą jos varde nebuvo įrašyta „w“ raidė.

„Tai mano vardas“, – sakė ji britų „Vogue“, kuris pažymėjo, kad Thandiwe reiškia „mylimoji“ šona – afrikiečių kalba, kuria daugiausia kalbama Zimbabvėje. „Tai visada buvo mano vardas. Susigrąžinu tai, kas man priklauso.“

Filmas „Dievo šalis“ debiutavo „Sundance“ kino festivalyje. Šiuo metu filmo premjeros data nenurodyta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: