Tracy Chapman (Nuotr.: Hans Hillewaert via Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Kartais novatoriškiems meno kūriniams prireikia šiek tiek daugiau laiko, kad sulauktų pripažinimo, kurio jie nusipelno. 1988 m. išleista Tracy Chapman daina „Fast Car“ ką tik buvo pripažinta metų daina kantri muzikos apdovanojimuose (Country Music Awards). Taip Chapman tapo pirmąja juodaode, laimėjusia šį apdovanojimą. 

Prieš 35 metus išleista „Fast Car“ iš karto tapo klasika. Tai buvo pagrindinis Chapman vardinio debiutinio studijinio albumo singlas, atvedęs ją į šlovę. Po to kai atliko dainą Nelsono Mandelos 70-ojo gimtadienio iškilmėse, „Fast Car“ pasiekė 6 vietą „Billboard Hot 100“  tope. Daina buvo nominuota trims „Grammy“ apdovanojimams ir vieną laimėjo, o Chapman buvo apdovanota geriausios popmuzikos vokalistės apdovanojimu.

Taigi kaip daugiau nei trijų dešimtmečių senumo kūrinys pelnė metų dainos apdovanojimą? 2023 m. balandį kultinė daina atgyja tarp naujos kartos klausytojų, nes dainininkas Luke’as Combsas įrašė jos dainos naują versiją. Naujoji versija pasiekė 2-ąją vietą „Hot 100“ topų lentelėje, o CMA apdovanojimuose laimėjo metų singlo titulą.

„Pirmiausia noriu padėkoti Tracy Chapman už tai, kad parašė vieną geriausių visų laikų dainų, – sakė L. Combsas savo padėkos kalboje. Niekada to neketinau – tiesiog įrašiau ją, nes labai myliu šią dainą. Ji man tiek daug reiškė visą gyvenimą. Tai pirmoji mano mėgstamiausia daina, kurią turėjau nuo tada, kai man buvo ketveri metai“.

Nors Chapman nedalyvavo ceremonijoje, ji atsiuntė rašytinį pasisakymą, kurį perskaitė įteikėja Sara Evans. „Apgailestauju, kad negalėjau prie jūsų visų šį vakarą prisijungti, – sakė ji. Iš tikrųjų didelė garbė, kad mano daina naujai pripažinta po 35 metų nuo jos debiuto. Ačiū CMA ir ypatinga padėka Luke’ui bei visiems „Fast Car“ gerbėjams. “

Nepriklausomai nuo to, ar esate susipažinę su originalu, ar su Combso kūrinio versija, faktas, kad „Fast Car“ užvaldė visuomenės vaizduotę, liudija genialų Chapman dainų rašymą – savybę, kuri visuomet peržengs kartų ir tendencijų ribas. Abi versijas galite išgirsti žemiau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: