Socialinių tinklų nuotr.

Vasario 21 -ąją pranešama apie pirmąjį pacientą. Vasario 22 – ąją (lygiai prieš mėnesį) apie pirmąją mirtį. Dabar turime daugiau kaip 50 000 užsikrėtusių ir virš 4800 mirusių (vakar vėl buvo rekordas beveik 800 per 24 val. ). Mirtingumo procentą pasiskaičiuokite patys.

Pirmasis pacientas iš ligoninės greičiausiai išeis kitą savaitę, 2 savaites jo gyvybę palaikė aparatai. Jis sportiškas, sveikas, 38 – erių metų. Nuo COVID – 19 mirė jo tėvas. Išvadas vėl gi darykite patys.

Italijoje šiuo metu virš 2000 žmonių guli intensyvios terapijos skyriuose. Lovų skaičius buvo žaibiškai padidintas, bet vis tiek nepakankamai. Bergamo meras viešai pasakė: “Daug kas miršta tiesiog namuose”. Karstus išvežantį kariuomenės konvojų matė visas pasaulis.

 Pinigų suaukota dešimtys milijonų, gal jau ir šimtai. Italai dosnūs. Kyla laikinos ligoninės, bet .. Trūksta medikų. 10 procentų užsikrėtusiųjų – žmonės su baltais chalatais. Kai kurių jų išgelbėti nepavyko. Išvada: Italijoje dabar geriau niekuo nesusirgti, o medikus saugoti reikia YPATINGAI!

 Vyriausybės dekretų buvo daug, visi naktiniai. Pradžioje uždarė šiek tiek. Vakar visiškai. Gamybą taip pat. Liko maistas, vaistinės, spaudos kioskai, paštas ir bankai. Dar fabrikai, kurie gamina kaukes ir kitus dabar būtinus dalykus. Net aukštosios mados industrija tai daro. Kaukių, medicininių chalatų ir viso kito trūksta visur.

 Pradžioje karantiną žadėjo iki balandžio 3 -iosios. Dabar – tikrai iki Velykų. O gal ir iki vasaros. Kiti sako, kad atsipūsti galėsime tik rugpjūtį. Bet kuriuo atveju, ilgiau nei manėme.

 Baudos už karantino nesilaikymą padidėjo nuo 200 iki 5000 eurų. Kai kur tvarką stebi kariuomenė. Nežinau kaip ir kada visus gudručius sutalpins į areštines. Nes baudžia tikrai.

Ar dar kam atrodo, kad tai “gripas”? Kažin kiek dabar yra postringaujančių, kad kiniški dalykai ilgai negalioja? Išvadas darykitės patys! Būkite sąmoningi, saugokitės ir saugokite. Kuo vėliau pradėsite, tuo labiau rizikuosite. Nenorėkite pakartoti Italijos scenarijaus! ?????

Neringa Budryte
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: