Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tuniso moterų teisių gynėja Amina Sboui (Amina Sbvi) po beveik trijų nelaisvėje praleistų mėnesių antradienį pareiškė, kad pasitraukė iš radikalaus moterų judėjimo “Femen”, kaltindama jį islamofobija.

“Nenoriu, kad mano vardas būtų siejamas su islamofobiška organizacija”, – sakė ji Magribo šalims skirtam laikraščio “Huffington Post” numeriui.

“Aš nepritariu merginų veiksmams, kai prie Tuniso ambasados Paryžiuje jos skandavo “Amina Akbar, Femen Akbar”, – sakė A.Sboui.

Ši skanduotė išjuokė dažnai musulmonų naudojamą frazę “Allahu akbar” (Dievas yra visų didžiausias), kuria jie išreiškia savo nuolankumą ir pagarbą Dievui.

A.Sboui taip pat nepritarė juodos “Tauhido” (“Viendievystės”) vėliavos sudeginimui prie mečetės Paryžiuje.

“Tai įžeidžia daugelį musulmonų ir daugelį mano draugų. Turime gerbti visų religijas”, – pridūrė ji.

“Femen” judėjimo organizuoti protestai vyko tuo metu, kai A.Sboui gegužę buvo įkalinta už tai, kad nupiešė užrašą “Femen” ant sienos netoli kapinių Kairuano mieste, protestuodama prieš ten turėjusią vykti radikaliųjų salafitų sueigą.

Rugpjūčio pabaigoje A.Sboui buvo paleista iš kalėjimo, tačiau jos dar laukia teismas dėl kapinių išniekinimo.

Jauna moteris taip pat kritikavo Ukrainoje prasidėjusio ir Paryžiuje įsikūrusio apsinuoginusių moterų protestais garsėjančio judėjimo “Femen” finansinį skaidrumą.

“Nežinau, kaip šis judėjimas yra finansuojamas. Kelis kartus to klausiau (“Femen” lyderės Inos Ševčenko), bet negavau aiškaus atsakymo. Nenoriu dalyvauti judėjime, kurį remia įtartini pinigai. O kas, jeigu jį finansuoja Izraelis? Noriu tai žinoti”, – sakė ji.

A.Sboui, kuri dabar save vadina “anarchiste”, prieštaringus vertinimus Tunise išprovokavo kovo mėnesį, kai internete paskelbė savo pačios apnuogintomis krūtimis nuotraukas su užrašais “Mano kūnas priklauso man” ir “P… jūsų moralę”.

Trys “Femen” aktyvistės – dvi prancūzės ir viena vokietė – buvo trumpam suimtos gegužės pabaigoje už tai, kad apsinuogino krūtines prie Tuniso pagrindinių teismo rūmų, taip demonstruodamos paramą Aminai.

Praėjusią savaitę A.Sboui internete paskelbė dar vieną savo nuotrauką, kurioje ji apsinuoginusi padega Molotovo kokteilį cigarete.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: