© KaunoZinios.lt nuotr.

Maistas – vienas didžiausių gyvenimo malonumų, todėl  ne paslaptis, kad žmonės nori atrasti vis naujų vietų užkąsti ir nepatirtų skonių gomuriui sužadinti. Nors lietuviški patiekalai visada neatsibostantys ir populiarūs, ypač vasarą, kai prasideda pats šaltibarščių įkarštis, tačiau daugelis nori išbandyti ir svečių kraštų kulinarinę virtuvę. Ne visada vos panorėjus egzotinių patiekalų, galime sau leisti tiesiog ten nuvykti ir  jų paragauti. Kaune nesunkiai galima rasti puikių itališkų, amerikietiškų ar azijietiškų patiekalų restoranų ar kavinių, tačiau norintiems kažko paprastesnio galima užsukti į Šilainius, kur Baltų prospekto 113 numeriu pažymėtame name yra įsikūrusi kavinė „Ukrainos kazokai“.

Kaip jau galima spręsti iš pavadinimo, kavinėje kuri džiugina ukrainietiškais raštais, skoniais bei akcentais, o šalies dvasią galima pastebėti vos įkėlus koją į vidų. Iš išorės, mažas ir pernelyg neišsiskiriantis namelis, viduje pasitinka įvairiais raštais margintomis sienomis ir indais, Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis, ukrainietiškomis dainomis bei kitomis smulkiomis detalėmis.

Kiek  šios detalės autentiškos – paslaptis, tačiau atsivertus meniu, nesunku rasti ukrainiečių virtuvės šedevrą – barščius,įvairių rūšių virtinius,daug patiekalų su grybais.Į kavinę užsukome antradienio vidurdienį,todėl mums iškart buvo pasiūlyti dienos pietūs. Pasirinkimas –  tarp  dviejų rūšių sriubos – žirnių ir troškintų kopūstų. Taip pat, dviejų rūšių pagrindinio,mėsos patiekalo – vištienos kepsnio su voveraitėmis  arba mėsos pyrago. Užsisakėme žirnių sriubą ir vištienos kepsnį. Kiekvienas  dienos pietų rinkys kainuoja po 3,90 euro. Apskritai, kainos visame užeigos meniu nesikandžioja.

Ukrainos kazokai 3

© KaunoZinios.lt nuotr.

Kainoje yra įskaičiuotas ir kompotas atsigaivinimui, kurio skonis, taip pat, kasdien keičiamas. Laukiant maisto, pastebime,kad darbuotojai ruošia banketų salę – ši vieta yra dažna tarp gedulingų pietų, gimtadienių svečių, tačiau dažniausiai užsakantys čia ieško būtent dienos pietų.

3

© KaunoZinios.lt nuotr.

Po kelių minučių buvo patiekta žirnių sriuba, pagardinta keliais šaukšais grietinės. Nors, mano manymu, tokią sriubą sugadinti sunku, būtent ši –  pernelyg nesužavėjo.Sriuboje trūko šiek tiek daugiau skonio bei aštrumo, taip pat galėjo būti mažiau riebumo, tačiau kainos atžvilgiu tai pakankamai gera pietų pradžia.

4

© KaunoZinios.lt nuotr.

Vėliau  atneštas vištienos kepsnys su voveraičiu padažu nenudžiugino. Patiekalas buvo patiektas su virtomis ir apkepintomis bulvėmis bei kopustų salotomis ir šiltu grietinėlės-voveraičių padažu. Pateikimas  paprastas, buitiškas kepsnys tiesa gerai iškepęs, mėsa ne sausa.

Ukrainos Kazokai 4

© KaunoZinios.lt nuotr.

Taip pat užsisakėme lašišos kepsnį (7.40), kuri buvo nors ir neblogai paruošta, bet virtų šaldytų daržovių garnyras gerokai numušė nuotaiką. Troškulį po pietų numalšinome saldžiu, slyvų kompotu bei gira, kuri buvo prastesnė nei „Berneliuose”, o tai gana rimtas pasiekimas.

Dienos pietų meniu čia keičiasi kasdien ir galima rinktis iš keletos skirtingų variantų. Galima pastebėti, kad šventinis meniu yra gausesnis ir įvairesnis, o porcijos ypač didelės. Štai, tešloje įdaryta žuvis su troškintomis daržovėmis yra vienas iš šventinių patiekalų variantų, puikiai tinkantis net keliems asmenims.

5

© KaunoZinios.lt nuotr.

Taip pat, galimi įvairūs desertų pasirinkimai. Bare gerai nuteikia tik švari aplinka ir visą laiką skambanti neįkyri ukrainietiška muzika. Norisi tikėti, kad jei šios užeigos sąvininkai būtų tikri ukrainiečiai reprezentuodami savo šalį jie įdėtų daugiau pastangų.

111

Taip pat skaitykite: „Grill London“ – augimas, šonkauliai ir šamas ne iš maximos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: