Šiandien dantų protezai yra kur kas daugiau nei tik sąkandžio, kramtymo funkcijos atstatymas, trūkstamų pavienių ar visų dantų atkūrimas. Moderni odontologijoje naudojama technika leidžia protezais atkurti ir estetišką, harmoningą, gražią šypseną. Dantų protezavimas pasižymi tiek praktine, tiek estetine nauda, o pacientai ir vėl gali džiaugtis gyvenimu, nebegalvoti nuolat apie savo dantis. Didelė skirtingų protezų įvairovė lemia, kad kiekvienam žmogui gali būti pritaikytas individualiai jam tinkamiausias dantų atkūrimo būdas – ar tai būtų dantų implantavimas, ar dantų laminatės. Nors daugelis dar dvejoja dėl paties dantų protezavimo, visos procedūros trukmės, sudėtingumo, kainos, norime išskirti net 5 privalumus ir atsakyti, kodėl verta rinktis šią paslaugą.

1. Dantų protezavimas ant implanto saugo kaulą nuo nykimo

Jeigu esate netekę vieno, dviejų ar visų dantų, odontologai rekomenduoja rinktis dantų implantaciją ir dantų vainikėlių (karūnėlių) arba dantų tiltelio prisukimą ant į kaulą įsriegtų implantų. Dantų implantai, įsriegiami į prarasto danties vietą arba į kelias vietas (trūkstant daugiau nei vieno danties arba visų) apsaugo žandikaulio kaulą nuo nykimo.

Dantų praradimas ir jo sukeltas diskomfortas valgant bei šypsantis nėra vienintelė grėsmė. Ilgainiui, jeigu neatliekama implantacija ir protezavimas, žandikaulis negauna reikiamos apkrovos ir jis pradeda tirpti. Dantų protezai, pritvirtinti ant implantų, vėl leidžia normaliai kramtyti, todėl apkrova yra iškart atstatoma.

2. Protezai apsaugo nuo veido formos ir dantų vietos pokyčių

Kai prarandamas natūralus dantis, iškyla ir kitos problemos – kiti burnoje likę dantys išsikraipo, pasisuka, todėl atrodo neestetiškai, šypsena negraži, nenatūrali. Blogėja netaisyklingas sąkandis, gali pakisti netgi veido forma. Protezai padeda išlaikyti fiziologinius natūralios dantų eilės ypatumus, struktūrą, todėl dantys neiškrypsta, lieka savo vietose.

3. Grąžinamas pasitikėjimas savimi ir gyvenimo kokybė

Kadangi dantų protezavimas gali būti taikomas ne tik krūminiams, šoniniams dantims, tačiau ir priekiniams, jis leidžia džiaugtis kur kas gražesne, dailesne, harmoningesne šypsena. O tai neabejotinai pakelia savivertę, padidina pasitikėjimą savimi. Procedūra atliekama ant dantų implantų, o estetinis protezavimas – laminatės – dedamos ant natūralių pakitusios spalvos, pažeistų dantų. Todėl nesvarbu, ar nesate patenkinti dabartine šypsena, ar esate dantį ar daugiau dantų tiesiog praradę – abiem atvejais gali padėti dantų protezai.

Gyvenimo kokybė kaipmat pagerės, kai dantų protezavimo būdu bus užtikrinta kur kas geresnė kramtymo funkcija. Dėl fiksuotų (neišimamų) protezų galėsite ir vėl gerai susmulkinti bet kokį maistą, todėl nebereikės rinktis maisto produktų, kuriuos galite valgyti, o kurių jums reikėtų vengti. Tai padės išvengti ir virškinimo sutrikimų.

4. Ilgalaikis rezultatas

Tinkamai, profesionaliai atliktas dantų protezavimas yra ilgaamžis, todėl galite būti tikri, kad procedūros nereikės kartoti greitu metu. Be to, dantų protezų priežiūra nėra labai sudėtinga – kruopščiai prižiūrėdami juos taip, kaip prižiūrite savo natūralius dantis, turėsite puikų rezultatą.

5. Daug skirtingų dantų protezavimo būdų

Moderni odontologijos klinika šiandien gali pasiūlyti daug skirtingų būdų, kaip galima protezuoti dantis, todėl pacientas gali pasirinkti sau priimtiniausią variantą. Neišimamieji (fiksuotieji) dantų protezai – tai dantų karūnėlė, dantų tiltai, dedami ant dantų arba implantų. Šie protezai – tarsi savi dantys. Dantų laminatės pakoreguoja natūralių dantų formą, spalvą, todėl atkuria dailią šypseną.

Nedvejokite ir pasiryžkite turėti gražią šypseną! Jeigu netekote dantų arba nesate patenkinti natūralių dantų spalva, forma, pasikonsultuokite su profesionalu nieko nelaukdami.

Užsakymo Nr. KMC:200083

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: