Organizatorių archyvo nuotr.

Liposakcija – tai klasikinis riebalų nusiurbimo procesas, kurio metu pašalinamas jų perteklius nuo įvairių kūno vietų. Nepageidaujamos riebalų sankaupos deformuoja kūno kontūrą, sukelia tiek fizinį, tiek psichologinį diskomfortą. Susidariusios tokiose vietose kaip viršutinė rankų dalis ar pasmakrės sritis, jos natūraliai tiesiog nepašalinamos. Tokiu atveju išeitis yra riebalų nusiurbimas. Vis dėlto, žinių trūkumas ir iki šiol gyvuojantys mitai formuoja iškreiptą požiūrį į šią ir kitas plastinės chirurgijos procedūras. Pateikiame kelis gajausius mitus.

1. Riebalų nusiurbimas – priemonė nutukimui gydyti

Toks požiūris tikrai nėra teisingas. Visų pirma, liposakcija efektyviausia žmonėms, kurie neturi viršsvorio arba jis yra minimalus. Operacija padeda suformuoti kūno kontūrus, o jos metu pašalinamas svoris nėra toks didelis. Be to, labai didelės apimties riebalų pašalinimas yra pavojingas organizmui – jis gali neigiamai paveikti bendrą žmogaus sveikatą. Dažniausiai šalinamos lokalizuotos riebalų sankaupos – pasmakrės, žastų, juosmens, sėdmenų ar kojų srityse. Taigi, jei jus vargina tokia problema, nebijokite kreiptis pagalbos į specialistus.

2. Operacijos metu bus pašalintas ir celiulitas

Riebalų nusiurbimas atliekamas gilesniame poodiniame sluoksnyje, o celiulitas formuojasi odos paviršiuje. Net ir pašalinus jį tebelieka daugybė veiksnių, lemiančių tokius struktūrinius riebalinio audinio pakitimus. Dažnai tai – virškinimo ir kraujo apytakos sutrikimai, kurie lemia skysčių kaupimąsi organizme, medžiagų apykaitos atliekas. Operacija nepaveikia organizme vykstančių procesų ir nepanaikina celiulito formavimosi veiksnių. Paviršiniai odos pokyčiai vystosi iš lėto, todėl norint jų išvengti, pirmiausia reikėtų rūpintis sveika mityba ir aktyvia fizine veikla.

3. Oda liks suglebusi

Operacijos rezultatai priklauso nuo daugelio veiksnių: odos elastingumo, riebalų kiekio, probleminės srities. Taip pat labai svarbi ir plastikos chirurgo kompetencija. Būtent jis atsakingas už tai, kad riebalų nusiurbimas būtų tolygus, nesusidarytų nelygūs kontūrai. Kai kuriais atvejais po operacijos reikia nešioti kompresinę aprangą, kuri teigiamai veikia odoje vykstančius procesus. Tuo atveju, jei ir prieš procedūrą turėjote daug suglebusios odos, gali prireikti ir pilvo plastikos operacijos. Jos metu pašalinamas odos perteklius, ir vėliau galima džiaugtis puikiais rezultatais.

4. Pašalinti riebalai sugrįš

Taip tikrai nenutiks, jei laikysitės sveikos gyvensenos principų ir palaikysite fizinį aktyvumą. Tiek probleminėse kūno srityse,  kur buvo pašalintos riebalų ląstelės, tiek kitose vietose jų padaugėti gali tada, jei kūno svoris padidėja bent 10 proc. Vis dėlto, po atliktos operacijos žmonės dažniausiai pradeda labiau rūpintis savo kūnu ir svorio nepriauga. Riebalų nusiurbimas duoda akivaizdžius rezultatus, kurie suteikia daugiau pasitikėjimo savimi.

5. Liposakcija – alternatyva dietai ir mankštai

Jokia chirurginė intervencija neatstoja sveiko gyvenimo būdo. Dauguma chirurgų atlieka šią procedūrą tik tuomet, kai klientas užtikrina, jog laikysis teisingų mitybos principų ir rūpinsis savimi. Taip pat pacientams rekomenduojama treniruotis ir prieš atliekant operaciją – tai padeda užtikrinti gerą raumenų tonusą. Svarbu žinoti, kad liposakcija yra estetinė procedūra ir tam, kad jos rezultatai džiugintų ilgai, reikia visapusiško rūpinimosi savimi.

6. Atgauti jėgas po operacijos – labai sunku

Paprastai po operacijos praėjus 2–3 dienoms žmogus jau gali grįžti į darbą. Išskirtiniais atvejais, kai atliekamas sudėtingas riebalų nusiurbimas (paveikiama daug probleminių sričių), jėgų atgavimui patartina skirti savaitę. Visgi, lyginant su kitomis chirurginėmis intervencijomis, toks laikotarpis nėra ilgas. Nedidelis skausmas ar tempimo pojūtis gali šiek tiek riboti judėjimo greitį, tačiau lengvais atvejais praėjus savaitei jau galima neintensyviai treniruotis.

Plačiau pasidomėjus plastinės chirurgijos teikiamomis naudomis ir galimybėmis, galima lengvai įveikti nepagrįstas baimes ir vadovautis oficialiais duomenimis, o ne subjektyviais įspūdžiais. Tad jei jus kamuoja diskomfortas dėl tam tikrose kūno vietose susikaupusių riebalų, nebijokite kreiptis į plastinės chirurgijos specialistus. Jie padės atsikratyti šios problemos iš naujo pamilti save.

Užsakymo Nr. KMC190053

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: