Organizatorių archyvo nuotr.

Šlapimas ir tam tikri šlapinimosi ypatumai gali padėti diagnozuoti nemažą pluoštą vyriškų ligų. Visgi ši tema neretam yra tabu ir pastebėję kraujo šlapime, pajutę skausmą ar kitokį diskomfortą dažnas vyras linkęs nutylėti ir laukti, kol praeis savaime. Tačiau dažniausiai problema pati neišsisprendžia ir vyrai būna priversti kreiptis į gydytoją urologą. Tačiau laukiant ir nesikreipiant į specialistus dažnai laukia jau būna sudėtingesnis ir ilgesnis gydymas, nes liga uždelsta. Taigi, ką vyrams „sako“ šlapinimosi pabaigoje pasirodęs kraujas?

Tai – uretrito simptomas

Dažnu atveju vyrams pastebėjus kraujo šlapinimosi pabaigoje diagnozuojamas uretritas – šlaplės uždegimas. Neretas šios ligos atveju junta ir skausmą šlapinantis, skundžiasi padažnėjusiu šlapinimusi, kai kuriuos vargina skausmas ar diskomfortas pilvo apačioje, nepilno pasišlapinimo jausmas.

Labai dažnai uretritą sukelia infekcijos, plintančios lytiniu keliu. Tad pastebėjus kraujo šlapinimosi pabaigoje ir numanant, kad tai gali būti uretritas, tikslinga tirtis abiem partneriams. Uretrito gydymas turi būti atliekamas prižiūrint gydytojo, nerekomenduotina naudotis liaudiškomis priemonėmis gydymui.

Priklausomai nuo to, kas konkrečiai uretritą sukėlė, jis gali būti chlamidinis, gonorėjinis ar kitoks. Nors labai retai, tačiau visgi pasitaiko, kad uretritas atsiranda ne dėl nesaugių lytinių santykių ir lytiniu keliu plintančių ligų, bet dėl tam tikrų cheminių medžiagų, kurių gali būti, pavyzdžiui, kremuose. Dar vienas variantas, kodėl vyrams gali prasidėti uretritas, yra šlaplės susiaurėjimas.

Kaip gydytis?

Jei kraujo atsiradimą šlapime sąlygojo uretritas, pirmiausia gydymas bus nukreiptas į jį sukėlusios priežasties pašalinimą. Antras dalykas, gydytojas skirs gydymą, padėsiantį mažinti ligos simptomus ir užkirsti kelią infekcijos progresavimui. Paprastai skiriamas gydymas antibiotikais. Rekomenduojama vengti lytinių santykių, o jei nėra tokios galimybės, būtina naudoti prezervatyvą.

Svarbu ieškoti priežasčių

Uretritas – ne vienintelė priežastis, kodėl šlapinimosi pabaigoje atsiranda kraujas. Jį gali lemti ir kur kas grėsmingesnės ligos, pavyzdžiui, šlapimo takų ar inkstų vėžys. Todėl pastebėjus šį simptomą būtina skubiai užsiregistruoti vizitui pas gydytoją dėl tikslios diagnozės ir gydymo.

Užsakymo Nr. KMC210049

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: