Organizatorių archyvo nuotr.

Nosies plastinė operacija dažniausiai atliekama skundžiantis dėl tokių trūkumų kaip nedaili nosies forma, kreivumas ar masyvumas. Galbūt dėl to ši operacija kur kas dažniau atliekama moterims – ją pastaraisiais metais atliko net 72.1 % moterų, o vyrų – tik 27.9 %. Vis dėlto, nors ir mažiau eskaluojama žiniasklaidoje, nosies pertvaros operacija arba nosies korekcija (rinoplastika) atliekama ne tik dėl estetikos. Esti daugiau nepatogumų, kuriuos gali sukelti tam tikra nosies vidinė struktūra, ir ši procedūra gali padėti juos įveikti. Apžvelkime visus nosies plastinės operacijos privalumus.

Kada atliekama nosies plastika?

Populiariausia priežastimi rinktis nosies plastinę operaciją tebeišlieka grožis ir estetika, tačiau ji gali padėti ir esant rimtoms ir dažnoms medicininėms sveikatos problemoms. Jos gali būti:

  • Sulaužytas nosikaulis ar pažeista vidinė nosies struktūra.

  • Sinusų infekcijos.

  • Kreiva pertvara, trukdanti kvėpuoti.

  • Miego apnėja.

Nesvarbu, ar nosis buvo operuota dėl estetinių priežasčių, ar rimtų sveikatos sutrikdymų, abiem atvejais nosies ir viso veido išvaizda yra pastebimai pagerinama. O tai reiškia, kad pacientas gali džiaugtis padidėjusiu pasitikėjimu savimi, geresne psichologine ir fizine savijauta. Nosies pertvaros operacija ir rinoplastika labai svarbios ir naudingos procedūros, kadangi nosis – žmogaus veido centras. Tai ji išlaiko balansą ir harmoniją veide.

Dažniausi atvejai ir jų sprendimo būdai

Kiekvienas nosies operacijos atvejis individualus, tačiau yra pagrindinės problemos, kurios apibrėžia priežastis, kodėl žmonės ieško plastinės nosies operacijos galimybių. Taigi, kokias dar problemas gali padėti išspręsti nosies plastinė operacija ir kas jų metu atliekama?

1. Per platus arba per plokščias nosikaulis

Ši problema, kuriai išspręsti reikalinga rinoplastika arba nosies pertvaros operacija, itin paplitusi Azijos ir Afrikos žemynuose. Procedūros metu pasiaurinamas nosikaulis, proporcingai sumažinamas nosies galiukas ir patobulinama visa nosies forma. Po operacijos pacientai gali džiaugtis dailiais ir simetriškais nosies kontūrais.

2. Neproporcingai didelis nosies galiukas

Didelis nosies galiukas susiformuoja dėl netaisyklingos sieninių nosies kremzlių formos. Žinoma, dėl tokio nosies galiuko, visa nosis atrodo neproporcingai didelė ir pernelyg plati. Operacijos metu sutvarkoma kremzlių forma, o dėl to nosis tampa dailios, estetiškos trikampio formos.

3. Per ilga ir per didelė nosis

Didelė ir ilga nosis dažnai tampa patyčių objektu. Taip pat ji išbalansuoja veido bruožų harmoniją ir padaro jį neproporcingą, užgožia kitus žavius ir dailius veido bruožus. Nosies pertvaros operacija bei rinoplastika gali ją vizualiai sumažinti. Operacijos metu atliekami keli pjūviai, kurie padeda pasiekti norimą efektą.

4. Per smaili nosis

Dėl tokios nosies formos kalta išsikišusi nosies pertvaros kremzlė arba per didelis jos kiekis nosies galiuke. Ilgalaikius rezultatus šioje situacijoje padeda pasiekti nosies korekcija (rinoplastika), kurios metu sumažinamas kremzlės audinio kiekis. Dingęs smailumas ne tik sumažina bendrą nosies dydį, tačiau ir apvalų jos galiuką, taip suteikdamas švelnesnę formą.

5. Nosis su „kuprele“

Ant nosies esanti „kuprelė“ dažniausiai dėmesį atkreipia į save, todėl akys lieka nuošalyje, o tai suardo veido harmoniją ir balansą. Nosies pertvaros operacija – tai tiesiausias kelias į tiesų, dailų nosikaulį. Svarbu konsultuotis su jums operaciją atliksiančiu chirurgu tam, kad nutartumėte, kiek kaulo norėsite panaikinti. Vieni žmonės jo sluoksnį tik sumažina, o kiti pasirenka visiškai jį išoperuoti. Viskas priklauso nuo asmeninių poreikių ir norų.

Prieš ruošiantis bet kokiai plastinei operacijai svarbiausia turėti realistiškus lūkesčius. Atminkite, kad kiekvieno žmogaus organizmas individualus ir reikia laiko, jog priprastumėte prie naujosios savo išvaizdos. Tokios paprastos žinios ir šių dalykų suvokimas apsaugos nuo nusivylimo ir nesusipratimų. Daili nosis – tai jūsų vizitinė kortelė!

Užsakymo Nr. KMC200017

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: