Pexels.com archyvo nuotr.

Nutukimui gydyti pagal kiekvieno paciento situaciją parenkami tinkamiausi būdai, tačiau gaila, kad ne visiems jie yra veiksmingi. Dažnais atvejais, šiai problemai šalinti yra pasitelkiamos specialios operacijos. Jų metu skrandis yra sumažinamas ir tokiu būdu pacientas gali greičiau atsikratyti alkio tiesiog suvartodamas mažesnes maisto porcijas. Tačiau, skrandžio mažinimo operacijos kaina tenkina toli gražu ne visus. Bet, primenama, kad tokiai operacijai kiekvienas pacientas gali išleisti skirtingą pinigų sumą.

Skrandžio mažinimas kai kuriais atvejais yra nerekomenduojamas

Chirurgai įspėja, kad tokia operacija yra kraštutinė priemonė, kuri pasitelkiama nutukimo gydymui. Po operacijos paciento svoris krenta itin sparčiai, tačiau pabrėžiama, kad efektyvumui įtaką daro keli veiksniai. Ši operacija gali būti atliekama tik nutukusiems asmenims, o svarbiausia – turi būti atitinkamos visos sąlygos.

Pacientai, kurie nori atsikratyti vieno ar kito kilogramo, neturėtų kreiptis į privačias klinikas dėl šios operacijos atlikimo. Vos kelių kilogramų pertekliaus patartina atsikratyti natūraliais būdais – pasitelkiant dietą ir aktyviau leidžiant laiką. Vien operacijos kaina turėtų jus kaip reikia sukrėsti. Jeigu internete paieškos sistemose suvestumėte tokią frazę kaip “skrandžio mažinimo operacija kaina”, tuomet iš karto pamatytumėte, kad praktiškai visose klinikose teks išleisti beveik vienodą sumą. Ji gali siekti net penkis tūkstančius eurų, priklausomai nuo skrandžio mažinimo metodo.

Tokia operacija asmenims, kurie net neturi jokio nutukimo, yra visiškai nerekomenduojama, nes paprasčiausiai tie priaugti kilogramai neturėtų daryti įtakos gyvenimo kokybei. Asmenys, kurie serga antro laipsnio nutukimu, dažniausiai serga ir kitomis šalutinėmis ligomis. Dažniausiai tokia operacija rekomenduojama kai pacientą lydį sąnarių skausmai judant, kai sergama širdies ir kraujagyslių ligomis ir t.t.

Kaip bebūtų, skrandžio mažinimo operacija iš esmės yra atliekama kai paciento gyvenimo kokybė yra smarkiai suprastėjusi, ir kai jo gyvybei jau gresia pavojus. Tai yra būdas, kuris padeda greičiau atsikratyti nereikalingų kilogramų per trumpą laikotarpį.

Operacijos kainą gali kisti priklausomai nuo paslaugų komplekto

Chirurgai akcentuoja, kad atlikus skandžio mažinimo operaciją, pacientas privalės laikyti dietos, vartoti specialius papildus bei vitaminus. Tad, kreipiantis į specialistus, turite nurodyti ar patys atskirai ieškosite dietologo ar vis dėlto kreipsitės į tos pačios klinikos specialistus. Aiškiau kalbant, turite išsiaiškinti kokios paslaugos teikiamos pagal nurodytą paslaugų paketą. Mat, vienais atvejais į kainą įskaičiuojama pati operacija bei slauga, o kitais atvejais į kainą gali būti įskaičiuojamos ir dietologų konsultacijos.

Prieš operacijos atlikimą būtina ne tik įsiklausyti į chirurgų nurodymus, bet reguliariai lankytis pas specialistus, kurie padės užtikrinti maksimalų rezultatą. Įprastai pacientas privalo keletą mėnesių laikyti griežtos dietos, tad, kaip minėta, jam teks apsilankyti pas dietologą.

Ypač svarbu suprasti, kad skrandžio mažinimo operacijos efektyvumas priklausys nuo paciento poelgių. Aiškiau kalbant, ši operacija yra skirta tam, kad skrandžio tūris būtų sumažinamas. Dėl to pacientui didesnės maisto porcijos sukels diskomfortą ir skrandžio veiklos sutrikimus. Tad, valgant mažesnes porcijas, viskas turėtų būti gerai. Bet, specialistai įspėja, kad bandant po truputi didinti maisto porcijas, operacija gali nueiti veltui, nes skrandis gali išsitempti. Tuomet pacientui mažesnių maisto porcijų nebeužteks ir jis vėl grįš prie įprastų mitybos įpročių.

Jeigu suvokiate, kad turite psichologinių problemų su mityba, tuomet prieš operaciją įspėkite specialistus. Į bendrą paslaugų paketą gali būti įtrauktos papildomos konsultacijos su psichologais, kurie specializuojasi ties priklausomybių gydymu. Pasirinkę kliniką ir specialistą, paprasčiausiai papasakokite viską kas jus kamuoja.

Skrandžio mažinimas Ficlinica

Užsakymo Nr. KMC210218

Daugiau: elektrolitai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: