Žinomiausi „Youtube“ vlogeriai uždirba milijonus

Kai 2005-ais buvo sukurta „Youtube“ vaizdo įrašų dalijimosi platforma retas tikėjo tokia jos sėkme. Šiandien dažno vaiko svajonė būti video blogeriu, filmuoti savo kasdienybę milijonams fanų ir uždirbti daugiau nei Holivudo žvaigždės. Išties, tokia maža investicija kaip kamera ir kompiuteris, gali atnešti neregėtus pinigus ir šlovę.

Vaizdo tinklaraštininkai tampa vis įtakingesni ir turtingesni: leidžia knygas, drabužių linijas, bendradarbiauja su didžiausiomis pasaulio kompanijomis ir atsiranda „Forbes“ turtingiausių žmonių sąraše, neretai būdami vos virš 20-ties. Čia apžvelgsime turtingiausias „Youtube“ platformos asmenybes, per praėjusius metus solidžiai papildžiusias savo kišenes.

10. Logan Paul – jis savo karjerą socialiniuose tinkluose pradėjo nuo „Vine“ programos, kurioje buvo galima talptinti 6 sekundžių vaizdo įrašus. Šiai programai žlugus, kaip ir daugelis kitų panašaus turinio kūrėjų, jis persikėlė į „Youtube“, kur pakankamai greitai pasiekė didelį sekėjų skaičių: nuo 2016-ųjų keldamas kasdienius vaizdo įrašus, šiandien jis turi 19,5 milijono sekėjų. Savo kanale jis dalijasi komiškais ir kasdieniniais vaizdais, tačiau galima rasti ir muzikinių vaizdo įrašų, bei bokso elementų. 2018-ais Logan ir britų „Youtube“ žvaigždė KSI surengė bokso mačą, kuris buvo transliuojamas mokamai. Kova buvo peržiūrėta daugiau nei 17 milijonų kartų, tačiau aiškaus laimėtojo nebuvo – buvo paskelbtos lygiosios. 2018-ųjų pradžioje jis sukėlė sąmyšį socialinėje erdvėje, kai kelionės Japonijoje metu, lankydamasis Aokigiharos miške – dar žinomame, kaip savižudžių, aptiko negyvo žmogaus kūną. Vaizdo įrašą jis įkėlė į savo Youtube kanalą. Jauni „Youtube“ žvaigždės fanai, iš pradžių nekreipė į tai dėmesio, tačiau vėliau savo pasibaisėjimą reiškė ir gerai žinomi kino, muzikos pasaulio veidai, net politikai, buvo pradėtos kelios peticijos, siekiančios ištrinti jo kanalą. Vėliau jis pats ištrynė šį vaizdo įrašą bei patalpino atsiprašymą, o platforma nors ir pasmerkė tokį savo kūrėjo elgiasį, teigė, kad jis nepažeidė jokių tinklo nustatymų. Nors ši situacija ir sukėlė daug negatyvių nuomonių apie šį kurėją, per 2018-uosius jis uždirbo 14,5milijono dolerių, tai beveik 2 milijonais daugiau nei 2017-ais.

9. Pewdiepie – tikrasis vardas Feliksas Kjelbergas yra vieno sėkmingiausių žaidimų kanalo savininkas. Į savo paskyrą jis talpindavo vaizdo įrašus, kuriuose žaidžia įvairius žaidimus ir į juos reaguoja. Šiandien jo kanale galima rasti įvaresnio turinio, tai ir komiški ir aktualijų video su žiupsneliu ironijos. Savo kelią „Youtube“ platformoje jis pradėjo dar 2010-ais, o jau 2013-ais jis tapo didžiausią sekėjų skaičių turinčiu kūrėju. Su pertraukomis šį titulą jis išlaikė iki pat 2019-ųjų, kai jį aplenkė indų įrašų studijos T-series kanalas. Per savo karjerą Pewdiepie neapsiribojo tik turinio kūrimu, jis buvo užsiėmęs ir aktoryste, vaidino seriale „Scare PewDiePie”. Per savo sėkmingą kelią PewDiePie neišvengė ir neigiamų situacijų: ne kartą buvo kaltinamas rasizmu bei antisemitizmu, o tai sukėlė ir serialo, kuriame vaidino, nutraukimą. Šiandien jo kanalas yra antras labiausiai prenumeruojamas „Youtube“ platformoje – virš 97 milijonų, o jo uždarbis siekia 15,5 milijono dolerių.

8. Jacksepticeye – tai labiausiai prenumeruotas „Youtube“ kanalas Airijoje, o jo savininkas Seanas McLoughlin, geriausiai žinomas savo kanalo vardu. Prie tinklo jis prisijungė 2007-ais. Kai 2013-ais jo kanalas buvo paminėtas viename iš PewDiePie video, per keturias dienas jo prenumeratorių skaičius išaugo nuo 2500 iki 15000, o 2016-jis pasirašė sutartį su PewDiePie kompanija, kurios veikla vėliau buvo sustabdyta. Šiandien jis dažniausiai kelia „Lets play” ir vlogų stiliaus vaizdo įrašus. Jo kanalą seka virš 22 milijonų prenumeratorių, o per 2018-us, jis savo kišenę papildė 16 milijonų dolerių. Jis, taip pat, kuria Disney XD kanalui, bei užsiima turais ir renginių vedimu tiek JAV, tiek ir Europoje.

7. Vanoss Gaming – kanadiečio, interneto asmenybės ir komentatoriaus kanalas sukurtas 2011-ais ir yra paremtas įvairių žaidimų iškarpomis ir montažais, bei apžvalgomis. Jis retai kada savo vaizdo įrašuose pasirodo pats, o jo kanalas yra mėgstamas dėl išskirtinumo ir originalumo. 2015-ais jis pelnė populiarumą, kai buvo paskelbtas tarp 25 labiausiai prenumeruojamų „Youtube“ kanalų. Jis ,taip pat, yra sukūręs kompiuterinį žaidimą bei animacinį serialą, užsiima muzika. Šiandien jo prenumeratoriai – 24 milijonai žmonių, o per praėjusius metus jis uždirbo 17 milijonų dolerių.

6. Markiplier – dar vienas žaidimų kanalo savininkas, pradėjęs savo karjerą dar 2012-ais. Jis populiarumą pelnė bendradaurbiaudamas su kitais panašiais kanalais – PewDiePie, Jacksepticeye, Jacksfilms. Jis kelia ne tik „Let’s Play“ ir žaidimų apžvalgų tipo vaizdo įrašus, bet užsiima ir komiksų bei muzikos kūrimu. Dabar jis turi 24 milijonus prenumeratorių, o per metus jis uždirba apie 17,5 milijono dolerių.

5. Jeffree Star – ekstravagantiškas makiažo meistras, savo karjerą pradėjo dar MySpace” laikais ir buvo sekamiausiu žmogumi tame tinkle. Jis reklamavo savo muziką ir yra išleidęs albumą. 2014-ais jis įsteigė savo vardo kosmetikos kompaniją – „Jeffree Star cosmetics”. Norėdamas išreklamuoti savo kosmetiką, jis susikūrė „Youtube“ kanalą ir šiandien turi 15 milijonų sekėjų, o vienu metu buvo net sekamiausias grožio kanalas. Savo kanale jis talpina kosmetikos priemonių apžvalgas, reklamuoja savo kosmetikos liniją. Nors grožio industrijoje jis yra itin populiarus, tačiau neišvengia kivirčų su kitais šios srities atstovais – konfliktavo ir su Kat von D, ir su Kylie Jenner, taip pat, buvo kaltinamas rasizmu, nors vėliau ir atsiprašė dėl to. Per praėjusius metus jis uždirbo 18 milijonų.

4. DanTDM – australo žaidimų kanalas užsitikrino sėkmę su „Minecraft“ žaidimo apžvalgomis dar 2012-ais. Vėliau jis išleido ir komiksų knygą, kuri net tapo „New York Times“ bestseleriu JAV, bei pasirodė animacineme filme „Ralfas Griovėjas 2”. Nors aukštumas jis pasiekė būtent su „Minecraft“, dabar jis apžvelgia ir kitus žaidimus: „Roblox“ ar „Fortnite“. Per praėjusius metus jis uždirbo net 18,5 milijono dolerių, dėka sėkmingo turo po Australiją.

3. Dude Perfect – sporto tematikos kanalas, kuriame galima rasti įvairių pavojingų ir nutrūktgalviškų triukų. Kanalo savininkai – 5 vaikinai, kurie yra buvę krepšininkai ir universiteto kambariokai. Savo vaizdo įrašuose jie atlieka kaskadinius triukus, filmuojant įmantria technika ir grojant muzikai. Šių vaikinų kanalas 2 labiausiai prenumeruojamas sporto srityje ir 9 visame „Youtube“ tinkle. Jie yra pasirodę ir televizijoje – „ESPN“ bei „Labas rytas,Amerika“ laidose ir bendradarbiavę su žymiomis sporto asmenybėmis. Dabar jų kanalą seka virš 43 milijonai, o per praeitus metus ši grupė uždirbo 20 milijonų dolerių.

2. Jake Paul – jaunesnysis Logan Paul brolis, nors ir visada yra įvairių kontraversijų sukūryje, praėjusiais metais išvengė rimtesnio skandalo ir uždirbo 21,5 milijoną. Savo kanale jis dalijasi kasdieniais vaizdo įrašais, taip pat, kuria turinį su savo turimos kompanijos nariais – „Team 10“. Kaip ir Logan, jis susižėrė nemenką sumą iš bokso kovos su jaunesniu KSI broliu Deji. Jis greitai augino savo sekėjų skaičių „Youtube“ tinkle ir vienu metu buvo greičiausiai augantis kanalas. Šiandien jis turi 19 milijonų sekėjų.

1. Ryan ToysReview  – kanalo pagrindinis veikėjas – septynmetis berniukas, kuris apžvelginėja savo žaislų kolekciją. Ryan tėvai pradėjo filmuoti savo sūnų dar 2015-ais, o dabar kanalas turi 20 milijonų prenumeratorių. Šeima bendradarbiavo su žinomais žaislų kūrėjų vardais – „Bonkers Toys” bei prekybos tinklu „Walmart “ ir išleido savo žaislų liniją. Per metus jie uždirbo 22 milijonus.

Taigi, galima manyti, kad nors karjera „Youtube“ nėra pastovi, ar reikalaujanti ypatingų įgūdžių bei išsilavinimo, ji gali būti puikiai apmokama. Retas jaunas žmogus gali pasigirti per metus uždirbamais milijonais ir mases sutraukiančiais socialiniais tinklais. Tačiau, tai nėra lengva ir prieinama kiekvienam. Buvimas dėmesio centre kainuoja ir formuoja įvaizdį, kuris ne visada yra teisingas ir teigiamas.

Taip pat skaitykite: Dydžio revoliucija: 10 įspūdingų apimčių modelių Instagrame [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: