Jain – Makeba

Jei gimėte prieš 2000-sius didelė tikimybė, jog jus jau įveikė rutina bei kasdienybės rūpesčiai ir esate nematę šių išskirtinių šiuo metu ant bangos esančių muzikos vaizdo klipų. Visiška teisybė, jog devynesdešimtųjų vaikai yra ta karta, kuri pirmoji pajuto modernaus skaitmeninio amžiaus skonį. Tačiau laikas slenka ypatingai gretai bei daugelis tos kartos atstovų yra toli gražu nebe vaikai, turi varginančius darbus, banko paskolas ir vaikus bei sutuoktinius už juos sprendžiančius kaip leisti laisvalaikį. Muzikinių vaizdo klipų kūrimas bei turinys per pastaruosius dešimtmečius gerokai pakito, tad tą norėdami įrodyti jums pristatome 10 vaizdo klipų, kuriuos tiesiog privalo pamatyti visi prieš 2000-sius gimę senoliai.

10. Jain – Makeba

Prancūzų atlikėjos Jeanne Luizos Galice‘ės, kitaip dar žinomos kaip Jain, muzikinis vaizdo klipas demonstruoja aukšto lygio vaizdo įrašo montavimo techniką, kuri yra lydima idealiai atliktos dainos. Vaizdo klipe puikiai atsispindi režisierių Grego bei Lio įdėtos pastangos, įrašo perėjimai yra išskirtiniai bei puikiai suderinti su muzikos ritmu, garso plokštės suderinimas su miesto dangoraižiais ir daugelis kitų momentų taip pat nepakartojamas, visą tai privalote pamatyti savo akimis. Vaizdo klipas buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimams su tikrai svaria priežastimi.

Kalbant apie muzikos bei vaizdo klipo tikrąją esmę, tai nėra klipas apie gatvėje parduodamus kebabus, ką daugelis juokais galėtume pamanyti. Šis muzikinis vaizdo klipas yra paremtas žymios Afrikos aktyvistės Mama Afrika istorija, kuri atkakliai kovojo prieš afroamerikiečių diskriminaciją bei pasisakė už lygias teises. Mama Afrika (Zenzilę Miriama Makeba) pasaulį paliko 2008 metais, kartu palikdama žymų pėdsaką Afrikos kultūroje bei muzikos pasaulyje.

9. FKA twigs – Cellophane

Kopimas į rojų bei staigus kritimas į pragarą – viskas genialiai interpretuota per grupės vokalistės šokį aplink stulpą, atsipalaiduokite bei mėgaukitės emocijas keliančiu vaizdo klipu iki pat galo. Puikus apšvietimas bei atletiškas šokėjos kūnas prikausto prie ekrano. Šis vaizdo klipas apsiriboja gana uždara erdve, kurią sudaro studija bei atlikėja šokanti aplink stulpą, tačiau tai puikus įrodymas, jog to visiškai užtenka norint sukurti išskirtinį vaizdo įrašą, kuris sužadina giliausias emocijas.

Šis muzikinis vaizdo įrašas yra tarsi gyvenimo metafora apie meilę, aistrą ir kitus esminius gyvenimo aspektus. Klipas demonstruoja, jog pasiekus gyvenime ko trokštame, ar tai būtų meilė, pripažinimas, galiausiai patirsime ilgą kritimą kuriam negalime pasipriešinti. Mums vaizdo įrašo kūrėjai bei atlikėja stengiasi parodyti, jog kritimą priimtumėme kaip gyvenimo siunčiamą išbandymą, jog tai yra gyvenimo dalis – kilti, kristi bei pradėti vėl viską nuo pradžių yra normalu, svarbiausia yra nepasiduoti.

8. Rammstein – Deutschland

Vokiečių roko dievai Rammstein po 10 metų pertraukos galiausiai išleido pirmą singlą bei video, ir jie išties stulbinančiai puikūs. Tačiau kontraversiškas filmas sukėlė milžinišką skandalą, nes jame Vokietija buvo pavaizduota kaip juodaodė moteris. Youtube platformoje 75 milijonus peržiūrų turinčiam vaizdo klipui yra uždausti komentarai, galbūt ir geras kūrėjų sprendimas.

Yra dar viena svari priežastis, dėl kurios siūlome šį video klipą tik prieš 2000-sius gimusiems žiūrovams. Vaizdo klipas nestokoja žiaurių scenų su dekapituotomis galvomis, kurias vėliau bučiuoja, klipas tikrai nėra silpnų nervų žiūrovams. Kalbant apie kontraversiškumą, filmo režisieriai į vaizdo klipa įtraukia ir holokausto padarinius, kuriais Vokietija tikrai nesididžiuoja. Daugelis žiūrovų klaidingai suprato režisierių motyvus bei pagalvojo, jog holokaustas yra išauktinamas, kaip yra ištikro leisime nuspręsti jums patiems.

7. Mark Ronson ft. Miley Cyrus – nothing Breaks Like a Heart

Vaizdo klipas yra išskirtinis savo turiniu bei jį galime interpretuoti dvejopai. Šis klipas tiesiogiai atspindi dabartinę Amerikos visuomenę. Greičiausiai natūraliai daugeliui dėmesys iš karto krenta į Mailę bei jos sprukimą nuo policijos. Tačiau vaizdo klipe yra užslėpta gerokai gilesnė visuomenės problema. Vos prasidėjus vaizdo klipui galime matyti vaiką žaidžiantį su kulkomis bei vėliau šaudantį ginklais, tai galime asocijuoti su Amerikoje dažnai vykstančiais mokyklų susišaudymais.

Esminė filmo idėja žiūrovams perteikti žinutę, jog dabartinė visuomenė yra sutelkusi dėmesį į daugelio įžymybių gyvenimus, sekdami jų gyvenimo būdus. Tačiau užmiršta bei ignoruoja esmines problemas, kurios yra gerokai svarbesnės: masiniai šaudymai, rasizmas bei socialinių medijų efektas psichologinei visuomenės gerovei. Daugiau detalių nevardinsime ir leisime patiems susidaryti savo nuomonę ar išties vaizdo klipas atspindi realybę.

6. Childish Gambino „This is America“

Hiros Murai režisuotas muzikinis vaizdo įrašas taip pat yra glaudžiai susijęs su dabartinėmis Amerikos visuomenės problemomis, tačiau labiau fokusuojasi aplink masinių šaudynių problemą. Vaizdo klipe gausu šaudymo scenų, kurių kiekviena interpretuoja tam tikrus jau įvykusius įvykius. Vos praėjus 53 skundėms, vaizdo klipe yra negailestingai šūviu į galvą nužudomas gitaristas. Būtent nuo šio momento melodija pakrypsta kita linkme bei iš amerikietiškos folkloro melodijos tampa niūresne bosine hip hopo muzika.

Kaip ir prieš tai minėtame Mailės Cyrus vaizdo klipe, kuomet visas dėmesys yra sutelkiamas į ją, nepaisant aplink vykstančios realybės. Pagrindinio klipo atlikėjo Donaldo šokis yra lyg bandymas nukreipti žiūrovų dėmesį nuo aplinkui vykstančių įvykių. Įsižiūrėjus į aplinkui šokėją esantį foną, galime pastebėti vykstančią sumaištį, masines muštynes ir chuliganizmą. Vėliau klipe Donaldas sušaudo dainuojantį chorą, šį įvykį taip pat daugelis žiūrovų susiejo su 2015 metų Šarlestono bažnyčios tragedija. Klipe taip pat paliečiama ir rasizmo problema, kuomet klipo pabaigoje Donaldas bėga nuo grupės baltaodžių. Afroamerikiečių vergovės laikais Amerikoje juoduko bėgimas nuo grupės baltųjų buvo normalus reiškinys. Galbūt įžvelgtumėte daugiau asociacijų?

5. Kanye West „Fade“

Užteks diskutuoti apie šiomis dienomis visuomenėje vyraujačianas problemas, žvilgtelėkime į šį tą linksmesnio. Jei kažkas ir supranta šį tą apie tikrąjį seksualumą, tai šio klipo režisierius yra neabejotinai vienas iš tų.

Šį vaizdo klipą galėtume pavadinti savotiška santūria pornografija, kurią kuriant buvo pasisemta įkvėpimo iš tokių filmų kaip „Flashdance“, „Musė“, muzikinio šou „Šokant tarp žvaigždių“ bei net Olimpinių žaidynių ir NBA krepšinio lygos. Įspūdingas kūno linijas bei kvapą gniaužiančius kūno judesius klipe atliekanti Teyana Taylor jus kaip mat prikaustys prie ekrano.

4. Cardi B „Money“

I was born to flex (Yes)
Diamonds on my neck
I like boardin’ jets, I like mornin’ sex (Woo!)
But nothing in this world that I like more than checks (Money)…

Keletas pirmų dainos elučių iškarto užsimena apie ką bus muzikinis vaizdo įrašas. Jei jau kada esate girdėję apie Cardi B, tuomet turėtumėte žinoti, jog beveik visa atlikėjos kūryba yra susijusi su nuogybėmis. Klipe galite išvysti atlikėja maitinančia savo dukrą iš krūties bei atliekančia gundančius užpakalio šokius. Daugeliui kyla klausimų kaip šis vaizdo klipas gali būti necenzūruotas bei laisvai prieinamas Youtube puslapyje įvairaus amžiaus grupių žiūrovams. Viena iš pirmųjų vaizdo klipo scenų demonstruoja nuogas moterų krūtines. Cardi skatina visas mamas neaukoti savo trokškimų bei neužsisklęsti vien dėl to, jog šios pagimdo vaikus.

 3. Madonna – Batuka

Jei jau gimėte prieš 2000-sius Madonos greičiausiai didžiąją gyvenimo dalį norom ar nenorom klausėtės, bet ar esate kada girdėję apie jos naujausią dainą „Batuka“? Batuka yra muzikos ir šokio stilius, kurio pradininkės buvo Portugalijos vergų kolonijos moterys. Madonna pati apie butuką sužinojo gyvendama Portugalijoje.

Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas prie Lisabonos krantų, kuriame atsispindėjo batuką dainuojančios moterys, nuostabiame vandenyno fone. Vieno interviu metu Madonna kartojo, jog šis vaizdo klipas buvo skirtas pagerbti batuka palikimą bei atkurti pirmąjį popmuzikos žvaigždės susitikimą su orkestru „Batukadeiras“. Kviečiame įvertinti ar Madonna vis dar gali konkuruoti su šių dienų pop žvaigždėmis.

2. Florence and the Machine „Big God“

Stulbinantis šokis per vandenį, kuris yra tobulai susiliejęs su dainos jausmingumu. Būtent tokį pirmąjį įspūdį sudaro muzikinos vaizdo klipas „Didis Dievas“. Jeigu ir neesate šio žanro fanas privalote pamatyti nuostabius šokius vandenyje.

Vaizdo klipas turi puikią choreografiją bei puikiai sudėliotus vaizdo klipo perėjimus, momentai kuomet moterys susilieja šokdamos nustebino net ir rimtus vaizdo klipų kritikus. Tiesa, vaizdo klipas yra šiek tiek rimtesniems meno gurmanams. Įrašė yra užslėpta begalė simbolių, dalis jų simbolizuoja moterišką jėgą bei energiją. Vienas iš simbolių – tai vanduo, kuris dažnai daugelyje kultūrų reiškia gyvybę ir yra asocijuojamas su moterimis. Tačiau likusius simbolius pamėginkite atrasti patys.

1. Pussy Riot „Make America Great Again“

Šis muzikinis vaizdo klipas išties drąsus bei visiškai nebijantis paniekinti dabartinį Amerikos prezidentą Donaldą Trumpą, klipas dar kitaip žinomas kaip anti-Trump klipas. Šis klipas yra labiausiai išskirtinis savo turiniu, kuris yra ypatingai neigiamai nusiteikęs prieš Trumpą. Pagrinde vaizdo klipo metu yra pašiepiama Trumpo idėja uždrausti musulmoniškų šalių bei Meksikos emigrantų patekimą į JAV, turbūt visi girdėjote apie garsųjį sienos statymo užmojį.

Penkių minučių vaizdo klipe galima pamatyti nuogybių, kankinimų bei prievartavimų, kurie galbūt nėra itin draugiški jaunesniąjai audotijai. Rusijos grupuotė „Pussy Riot“ garsėja savo išsišokimai bei protestais. Šį kartą grupė surengė savotišką išpuolį prieš Trumpa, išplatindamos vaizdo įrašą vos keletą dienų prieš rinkimus.

Taip pat skaitykite: 10 įspūdingų muzikinių vaizdo klipų, kuriuos tiesiog būtina pamatyti [VIDEO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: