Prieš keletą dienų Šiaurės Korėja paskelbė planuojanti pagerinti savo branduolinį arsenalą abiejose srityse – ,,kokybės ir kiekybės“. Pagrasinus Jungtinėms Valstijoms, jog Šiaurės Korėja yra ,,visiškai pasirengusi susidoroti su jais branduoliniu ginklu, bet kuriuo metu“, bus planuojamas tolimesnis žingsnis – karinio pajėgumo gerinimas.

Tačiau Šiaurės Korėjos tokiais viešais pareiškimais niekas netiki. Dauguma ekspertų abejoja, kad jie turi galimybę prijungti branduolinį ginklą prie raketos, kuri galėtų įveikti rimtesnį atstumą. Analitikai mano, kad Šiaurės Korėja šiuo metu turi apie 10-15 branduolinių ginklų, bet nėra jie veiksmingi.

Ši valstybė yra pati kalta dėl savo nepatikimos reputacijos. Kaip pavyzdžiui šių metų balandžio propogandinėje ataskaitoje yra nurodyta, kad Šiaurės Korėjos mokykliniuose vadovėliuose buvo įtraukti tokie ,,faktai“: lyderis Kim Jong-Unas išmoko vairuoti, kai jam buvo tik trys metai, ir laimėjo jachtų lenktynes, kai jam buvo devyneri.

Tai pat Šiaurės Korėjos naujienų agentūra neseniai patvirtino, jog buvo atrastas vienaragis, priklausęs senovės Korėjos karaliui Tongmyong, valdžiusiam dalį Kinijos ir Korėjos pusiasalį. Šis istorinis atradimas buvo patvirtintas Šiaurės Korėjos Archeologijos ir socialinių mokslų akademijos.

Šiaurės Korėjos prezidentas Kim Jong Unas – atsiskyrėlis beprotis su savomis branduolinėmis fantazijomis tai pat, kaip ir jo šeima, kuri valdo nuo 1948 metų – turi stipriai mitais apsuptą giminės liniją.

Čia aprašyti dešimt absurdiškiausių ,,faktų“ apie Šiaurės Korėją:

1. Mėsainių kūrėjai

Kim Jong Un‘o tėvas Kim Jong Il‘as teigė išradęs mėsainį, kuri dar kitaip vadino ,,dviguba duona su mėsa“. Ir jis turėjo tapti nauju nacionaliniu patiekalu, tačiau buvo nesėkmingai pristatytas tautos universitetuose.

2. Kalbant apie maistą

Kim Jong Un‘as tikrino kukurūzų ūkį rugsėjo mėnesį 2016 metais, kurio metu patikino, jog su pjuvenomis ateina ir daugybę maistingų medžiagų. Nors jo šalies piliečiai gyvena bade ir nepritekliuje.

3. Magiškos galios

Pasak oficialios Kim Jong Il‘o biografijos, jis gimė ant švento kalno ir tuo metu susiformavo žvaigždę, kuri staiga pakeitė žiemą į pavasarį. Tačiau pagal Sovietų sąjungos įrašus lyderis gimė Sibiro kaime, 1941 metais.

4. Kim Jong Un‘as niekada nenaudoja tualeto

Jo biografijoje yra parašyta, jog jam niekada nereikia naudotis tualetu dėl jo puikaus kūno susiformavimo. Jam nereikia šlapintis ar tuštintis.

5. Mados ikona

Dar prieš mirtį, Kim Jong Il‘as pasisakė už pilką karinės aprangos stilių, kuris esą išpopuliarėjo po visą pasaulį. Apie tai buvo rašoma visoje Šiaurės Korėjos žiniasklaidoje, kurie citavo neįvardytą prancūzų dizainerį: ,,Kim Jong Ilo stilius, kuris dabar operatyviai plinta visame pasaulyje, yra kažkas itin svarbaus pasaulio istorijoje.“.

6. Visi juos myli

Nepaisant to, jog jie turi vieną iš blogiausių tarptautinių reputacijų, Šiaurės korėjiečiai tiki, jog jų lyderis yra mylimas visame pasaulyje, ir kad kiekviena šalis švenčia jo gimtadienius.

7. Laiko vagys

Jau kelis dešimtmečius Šiaurės Korėja tiki, jog Japonija pavogė iš jų laiką 1919 metais, okupacijos metu. 2015 metais, Kim Jong Un‘as pagaliau sutvarkydamas šią neteisybę laikrodžius pasuko pusvalandžiui atgal.

8. Didybė yra paveldima

Kim Jong Un‘as yra toks pat nuostabus kaip ir jo tėvas. Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida atskleidė, jog jis buvo gabus jūreivis jaunystėje, taip pat jis yra muzikos kompozitorius ir dailininkas, kurio kūrinius žino visas pasaulis.

9. Nėra interneto

Vieninteliai žmonės Šiaurės Korėjoje turintys priėjimą prie interneto yra vyriausybės pareigūnai. Valsdžia pasakoja piliečiams, jog šią sąvoką išrado vakarai ir toks dalykas ištikro neegzistuoja.

10. Netikras kaimas

Siekiant skatinti Pietų Korėjos žmonių migraciją į Šiaurės Korėją, valdžia teigia, jog yra pastatę ,,taikos kaimą“, netoli pasienio. Šioje propagandoje teigiama, jog yra 200 šeimų, kurios ten dirba ir gyvena laimingai. Tačiau stebėtojai teigia, jog tokių namų nėra ir šalia Pietų Korėjos galima rasti tik gausias įgulos komplektavimo bei artilerijos stotis.

Taip pat skaitykite: Pačios pavojingiausios šalys pasaulyje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: