Aleksejus Navalnas / Instagram archyvo nuotr.

Aleksejus Navalnas grįžo: Savo pirmame tinklaraščio įraše po nuodų išpuolio Kremliaus kritikas komentuoja Rusijos įtarimus dėl nusikaltimo ir praneša, kad ant jo kūno rasta nervus paralizuojančių „Novichok“ pėdsakų.

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas po apsinuodijimo yra pagydytas – jis taip pat grįžta į politinę diskusiją su tinklaraščio įrašu. „Aš nieko kito nesitikėjau“ – šiais žodžiais Navalnas pakomentavo faktą, kad iki šiol nėra išankstinio Rusijos tyrimo, o Rusijos propogandinių TV pokalbių laidose teigiama, kad už nuodų atakas prieš jį gali būti Vakarų valstybės ar jo paties šalininkai.

Rusijos valdžia taip pat teigė, kad nervus paraližiuojančios medžiagos nebuvo rasta, rašė Navalnas savo pirmame tinklaraščio įraše po apnuodijimo. Dvi nepriklausomos laboratorijos Prancūzijoje ir Švedijoje bei speciali Bundesvero laboratorija patvirtino „Novichok“ pėdsakus jo kūne ir ant jo. „Rusijos politinėje ir teisinėje realybėje to nėra. “

Navalnas pareikalavo Rusijos valdžios grąžinti drabužius, kurie buvo pašalinti nuo jo prieš skrydį į Vokietiją. – Kai manoma, kad „Novichok“ buvo rastas ant mano kūno, ir kad fizinis kontaktinis apsinuodijimas yra labai tikėtinas, tuomet mano drabužiai yra labai svarbus įrodymas.” Sibiro Omsko miesto ligoninėje dirbantys gydytojai, pasak naujienų agentūros „Interfax“, teigė, kad tyrėjai pasiėmė drabužius.

Navalnas taip pat pasidalijo socialinėje platformoje „Instagram“ nuotrauka, kurioje jis yra su žmona Julija, parašydamas: „Dabar aš žinau iš savo patirties: meilė gydo ir grąžina į gyvenimą“. Nuo to laiko, kai buvo apsinuodijęs, jis mažai ką prisimena, tačiau partnerė labai padėjo jam pasveikti. „Julija, tu mane išgelbėjai“, – rašė 44 m. Rusijos politikas.

Navalno Kovos su korupcija fondas nutraukia bendradarbiavimą su policija Tomske

Aleksejaus Navalno sveikata stipriai suprastėjo rugpjūčio 20 dieną, skrendant iš Tomsko Sibire į Maskvą. Po dviejų dienų, primygtinai reikalaujant šeimos ir rėmėjų, jis buvo nuvežtas gydyti į Berlyno universitetinę ligoninę „Charité”. Vokietijos vyriausybės teigimu, politikas „neabejotinai“ buvo apnuodytas cheminiu nervus paraližiuojančiu nuodu iš „Novichok“ grupės, kuris buvo sukurtas buvusioje Sovietų Sąjungoje. Maskva atmeta įtarimą, kad Rusijos vyriausybinės agentūros galėjo sąmoningai bandyti nunuodyti Navalną.

Sibiro policija pirmadienį paskelbė apklaususi maždaug 200 žmonių atliekant preliminarius šios bylos tyrimus. Savo ruožtu Navalno Kovos su korupcija fondo direktorius Ivanas Ždanovas teigė, kad jo darbuotojai nebedirbs su Tomsko policija. Jis apkaltino valdžios institucijas bandymu nuslėpti nusikaltimą. – „Mes tame nedalyvausime”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: