bigstory.ap.org archyvo nuotr.

Vienoje įsikūrusiam Leopoldo muziejui surengtus meno parodą “Apnuoginti vyrai”, grupė nudistų ir natūralistų tiesiogiai suprato organizatorių paskelbtą kvietimą ir atvyko jos pasižiūrėti neapsirengę.

“Gera būti laisvam. Šią parodą apžiūrinėju jau antrą kartą, ir puiku matyti “Apnuogintus vyrus”, būnant nuogu vyru”, – sakė lankytojas, vardu Maxas (Maksas), kuris per ankstesnį vizitą buvo apsirengęs.

Parodoje, kuri buvo pratęsta iki kovo 4-osios, siekiama atskleisti, kaip apnuogintas vyro kūnas buvo vaizduojamas per meno istoriją.

Tarp jos eksponatų – groteskiškas austrų tapytojo Egono Schiele (Egono Šylės) autoportretas ir Prancūzijos menininkų dueto “Pierre & Gilles” (Pjeras ir Žilis) fotografija “Tegyvuoja Prancūzija” (Vive La France), kurioje pavaizduoti trys skirtingų rasių vyrai, dėvintys tik mėlynos, baltos ir raudonos spalvos kojines bei sportbačius.

Kilus tėvų ir religinių organizacijų pasipiktinimui, Leopoldo muziejus buvo priverstas pridengti tų futbolininkų intymias kūno vietas dideliuose reklaminiuose plakatuose, iškabintuose Vienoje.

Tačiau “Apnuoginti vyrai” padėjo 17 proc. padidinti muziejaus lankytojų skaičių – pernai jame pabuvojo daugiau nei 364 tūkst. žmonių.

Muziejus, pavadintas austro kolekcininko Rudolfo Leopoldo vardu, pakvietė visuomenę apžiūrėti šią ekspoziciją nusimetus drabužius, kai gavo vienos Vokietijos nudistų draugijos užklausą.

Į specialų renginį susirinko apie 250 įvairaus amžiaus meno gerbėjų iš įvairių šalių.

“Puiki istorija, kurią galėsiu papasakoti savo draugams, – sakė studentas iš Prancūzijos, vardu Lucas (Liukas), kuris, kaip ir dauguma interviu davusių lankytojų, atsisakė nurodyti savo pavardę ir nesileido fotografuojami. – Pirmąkart tai darau būdamas nuogas – pagalvojau, kad atėjo laikas iškrėsti kokią nesąmonę.”

Tačiau ne visiems atrodė, kad šis renginys kažkuo ypatingas.

“Nesuprantu, kodėl kilo tiek daug triukšmo, – sakė Moritzas (Moricas) iš Vokietijos. – Visi anksčiau yra matę tikrą nuogą vyrą.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: