© Cesar Santos

Ar mėgintumėte sujungti Rembranto realistinio meno pajautimą, baroko meistro Karavadžo novatoriškumą ir ryškius potėpius bei viso pasaulio numylėto personažo Hello Kitty atvaizdą viename kūrinyje? Dailininkas Cesar Santos mėgina ir rezultatas – stulbinantis. Iš Kubos kilęs amerikietis derina klasiką ir moderną bei sudėtingas meno formas, taip kurdamas unikalius, dramatiškus ir provokuojančius darbus.

1982 metais gimęs Kuboje, Cesar Santos imigravo į Jungtines Amerikos Valstijas 1995 metais. Vizualiojo meno studijas jaunasis dalininkas pradėjo Majamyje, Dizaino ir Architektūros mokykloje, vėliau Majamio Dade universitete studijavo vaizduojamąjį meną. Tačiau mokslais Amerikoje liko nepatenkintas, todėl iškeliavo į Italiją – tobulinti dailės srityje sukauptas žinias. Įsikūręs Florencijoje pradėjo mokytis garsiojo italo Pietro Annigoni mokinio Michael John Angel menų akademijoje, kurioje ir buvo supažindintas su renesanso, XVIII amžiaus ir XIX amžiaus prancūzų mokyklos technikomis ir metodais.

© Cesar Santos

Baigęs mokslus Italijoje, C. Santos grįžo į Majamį ir tuojau pat pradėjo sėkmingą dailininko karjerą. Cesar Santos kūryba įkvėpta renesanso epochos, XIX amžiaus meistrų ir modernizmo – savo darbuose menininkas varijuoja tarp laiko patikrintos klasikos ir išskirtinių moderno elementų. Daugelyje S. Cantos piešinių rafinuota tapybos technika persipina su spalvingais ir šiuolaikiškais fragmentais – vyrai, moterys ir net dailės ikonos, tokios kaip Mona Liza, įgauna tam tikrų šių dienų žmonėms būdingų bruožų bei atributų, tačiau išlaiko savo originalų, klasikinį žavesį. Artistiškos energijos bei novatoriškų idėjų vedinas,  Cesar Santos viename paveiksle sujungia du pasaulius – išgalvotą ir realų, seną ir naują: dailininkas perkelia objektus ir figūras iš jiems būdingo konteksto ir sukuria jiems naują aplinką.

© Cesar Santos

Tačiau iš Kubos kilęs amerikietis C. Santos savo kūrybinių sumanymų atskleisti neskuba – menininkas skatina žiūrovams patiems interpretuoti jo sukurtus vaizdinius: „Dviprasmišku ir teatrališku metodu aš siekiu iškelti klausimą ir sugundyti žiūrovą ištyrinėti vaizdus, kuriuos pateikiu bei pamėginti patiems iššifruoti jų reikšmę“, sako Cesar Santos. Šiuo metu dailininkas savo darbuose ir toliau plėtoja viziją, kurią pats vadina „idealizuotu realizmu“ – mikliais aliejinių dažų potėpiais ant drobės kuria nepakartojamus ir unikalius piešinius verčiančius mąstyti ir „patiems žiūrovams patirti iliuziją“.

© Cesar Santos

Cesar Santos – gerbiama meno pasaulio persona. Metropoliteno muziejuje rengtame konkurse dailininkas iškovojo pirmą vietą, o visai neseniai buvo pagerbtas Majamio Dade universiteto, kuriame studijavo, šlovės salėje. Menininko darbai eksponuojami visoje Amerikoje, taip pat Europoje ir Azijos šalyse, o talentas įvertintas daugybe tarptautinių apdovanojimų. Dailininkas Cesas Santos – artistas, apstulbinęs meno mylėtojus visame pasaulyje savo kvapą gniaužiančiais ir nepriekaištingais paveikslais bei naujomis idėjomis.

 

© Cesar Santos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: