© Lauros Matkutės nuotr. / KaunoZinios.lt

Kauno senamiestyje įsikūręs baras „Crazy House“ kviečia visus, kuriems pabodo nuobodūs pasisėdėjimai įprastoje aplinkoje. Voratinkliai, judančios lubos, klaidinantys užrašai bei kalbinantis siaubūnas įprasmina baro pavadinimą – tai tikrai nėra įprastas baras. Tiesa, pats baro meniu nėra išskirtinis ar keliantis šiurpą – įprastos salotos, kepsniai bei užkandžiai orientuoti į tradicinio maisto mėgėjus.

Ketvirtadienį prieš pietus bare užimti vos trys staliukai. Bet, juk dar ne pietų metas. Užėjus į barą mane pasitinka dvi prie stalo nuobodžiai rymančios padavėjos. Nei viena iš jų meniu man nepadavė – tikriausiai prisėdau prie kitai padavėjai priklausančio staliuko. Už poros minučių su santūria šypsena pasirodo mane aptarnausianti malonios išvaizdos padavėja ir paduoda man meniu. Jį bevartant man topteli, jog jame neapsispindi „Crazy House“ pavadinimas – tikėjausi pamatyti intriguojančių patiekalų pavadinimų, derančių prie baro interjero, tačiau nieko panašaus neradau. Pats meniu nėra labai gausus – kelios rūšys kepsnių, keletas įprastų lietuviškų patiekalų, kiek didesnis pasirinkimas salonų ir šaltų užkandžių, bei specialus pusryčių meniu. Nusprendžiu paragauti firminio „Crazy House“ kepsnio iš kiaulienos nugarinės bei šoninės. Šis kepsnys kainuoja 21 litą. Kitų kepsnių kaina skiriasi keliais litais.

© Lauros Matkutės nuotr. / KaunoZinios.lt

Užsisakiusi kepsnį pastebėjau ir ant stalo padėtą specialų dienos pietų meniu, iš kurio užsisakant dienos sriubą bei karštą patiekalą neprireiktų  nė 15 litų.

© Lauros Matkutės nuotr. / KaunoZinios.lt

Laukdama užsisakyto patiekalo atidžiau apžiūrinėju baro interjerą, kuris tikrai netradicinis – jame daug Helovyno šventei tinkančių atributų, tokių kaip griaučiai, šikšnosparniai, siaubūnai, voratinkliai, lubose kyšančios rankos. Manau, kad vaikams ši vieta būtų baisi, todėl abejoju ar čia užsuka daug jaukiai norinčių pasisėdėti šeimų. Be to, lipant į rūsį sudrebančios lubos tikrai išgąsdintų net ir to nesitikintį suaugusį. Bet tuo šis baras ir įdomus bei išskirtinis, ypač kai norisi pakeisti įprastą aplinką.

Beje, baras įrengęs ir tikrai daug lauko staliukų, talpinančių lankytojus po stogu arba visai šalia įėjimo. Būdamas lauke nė nesuprastum, kodėl baro pavadinimas yra „Crazy House“ – čia nėra jokių šiurpių bei keistų dekoracijų.

© Lauros Matkutės nuotr. / KaunoZinios.lt

Praėjus maždaug penkiolikai minučių nuo užsakymo man atnešė kepsnį. Ragelį primenantis kepsnys atrodė ganėtinai patraukliai. Pirmi jo kąsniai buvo tikrai skanūs, tik vėliau supratau, jog kepsnys kiek per sūrus, nors druskos man visur būna per mažai. Bet šį sūrumą ištaiso prie kepsnio patiektas padažas, kuris tikrai dera su visu patiekalu. Bulvės bei salotos buvo skanios ir įprastos – nieko naujo ar neagauto.

Kepsnys buvo tikrai sotus – juk vis dėlto jis net iš dviejų kiaulienos rūšių. Tačiau  negalėčiau sakyti, kad patiekalas buvo kažkuo išskirtinis ir pats skaniausias – jis buvo tiesiog skanus ir neįsimintinas, tad abejoju ar dar kartą jį sakyčiausi, juolab, kad jo kaina atrodo kiek didoka.

© Lauros Matkutės nuotr. / KaunoZinios.lt

Apibendrinant apsilankymą „Crazy House“ galima sakyti, jog bendrą baro įspūdį kiek supaprastina su interjeru nesutampantis meniu, be firminio kepsnio ir kepsnių rinkinio nesiūlantis nieko išskirtinio ir derančio su baro pavadinimu, bei lauko staliukai, kurie yra įprasti ir nedera prie baro interjero. Patiekalų kainos čia nėra mažos – pigiausias kepsnys kainuoja 17 litų, o už mažesnę kainą galima nusipirkti tik užkandžių, salotų, sriubų ar pusryčių patiekalų. Tiesa, šiuo atžvilgiu gelbsti dienos pietų meniu, visada siūlantis dvi skirtingas sriubas bei kelis dienos patiekalus, kuriuos, beje, galima užsisakyti ir po pusę porcijos. Tad peržvelgę dienos meniu studentai tikrai rastų ką užsisakyti pietums.

 

© Lauros Matkutės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas 2: Maisto meniu čia nėra kažkuo išskirtinis. Užsisakytas firminis „Crazy house“ kiaulienos kepsnys buvo sotus, bet kitą kartą tikriausiai mėginčiau ką nors naujo – šio patiekalo nepriskirčiau prie įsimintinų.

Aplinka 4: „Crazy House“ turi specifinį interjerą, kurios nerasi įprastame bare. Tik gaila, kad lauke baro stilistika neišlaikoma. Kaip bebūtų, baro vidus tikrai išskirtinis ir unikalus, o ir patiekalo laukimas čia neprailgsta, nes visų dekoracijų apžiūrėjimui reikia bent keletos minučių.

Aptarnavimas 2: Ilgai laukti kol mane aptarnaus nereikėjo, tačiau padavėjos netinkamai pasitinka klientus, išvargusiais veidais sėdėdamos palinkusios prie stalo, nors baras atsidaręs vos pusvalandį. Bet, negalėčiau sakyti, jog padavėjos nemalonios.

Verta apsilankyti 3: Bare „Crazy house“ tikrai verta apsilankyti tiems, kuriems pabodo tradicinė kavinių, picerijų ar barų aplinka. Žinoma, nemanau ar tai taptų tradicine kiekvieno savaitgalio pasisėdėjimo vieta, bet tam ir yra įrengti lauko staliukai, leidžiantys būti Kauno senamiesčio gyvenimo sūkuryje. Be to, čia tikrai galima skaniai papietauti, o maistui išleidžiama suma priklausys nuo to, ar užsisakysite iš įprasto, ar iš dienos pietų meniu.

 Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: