© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šimtai Lenkijos ūkininkų trečiadienį pabandė traktoriais blokuoti į sostinę vedančius kelius, reikalaudami iš vyriausybės kompensacijų už patirtus nuostolius dėl Rusijos paskelbto Europos Sąjungos žemės ūkio produkcijos embargo.

Rugpjūčio mėnesį Rusija uždraudė mėsos, žuvies, pieno produktų, taip pat vaisių ir daržovių importą iš Australijos, Kanados, Europos Sąjungos, Norvegijos ir Jungtinių Valstijų.

Taip Maskva atsakė į Vakarų sankcijas, kurių šie ėmėsi prieš Rusiją dėl 2014 metų kovą jos įvykdytos Ukrainos Krymo aneksijos ir kišimosi į konfliktą rytinėje Ukrainoje.

Lenkija iš ES prašo 26 mln. eurų kompensacijos už jos ūkininkų dėl embargo patirtus nuostolius.

Protestuojantys ūkininkai reikalauja kompensacijų ne tik už kritusias pieno produktų ir kiaulienos kainas, bet ir šernų jų pasėliams bei gyvuliams padarytus nuostolius.

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis) ūkininkų reikalavimą vadina “nerealiu”, kadangi dėl dabartinių ES subsidijų žemės ūkiui derybos vyko prieš metų metus.

“Akivaizdu, kad rinkimai yra visai ne už kalnų”, – pareiškė B.Komorowskis, kalbėdamas apie gegužės 10 dieną vyksiančius prezidento ir rudenį numatytus parlamento rinkimus. Manoma, kad jis neabejotinai laimės prezidento rinkimus ir liks antrai kadencijai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: