Jonas Bon Jovi ir Donaldas Trumpas © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

2014 metais įvykęs futbolo fiasko, kova tarp Donaldo Trumpo ir Jono Bon Jovi dėl „Buffalo Bills“ pirkimo, padėjo Niujorko generaliniam prokurorui tirti neigiamai pagarsėjusią D.Trumpo įmonę. Kaltinimai ,,Trump Organization“ išsiplėtė gerokai daugiau nei kadaise siekė D.Trumpo bandymas turėti NFL komandą.

Dar 2014 metais D.Trumpas bandė įsigyti amerikietiško futbolo komandą ir išjudinti konkurentą – Kanados investuotojų grupę, kuri susivienijo su Jonu Bon Jovi. Buvęs JAV prezidentas pasitelkė ilgametį politinį sąjungininką Michaelą Caputo, norėdamas pasipelnyti ir skleisti sirgaliams įvairius melagingus gandus apie rokerio Jon Bon Jovi ir jo Kanados finansinių rėmėjų planuojamus savanaudiškus veiksmus, kurie neigiamai atsilieps vietiniai futbolo komandai. Šio plano viena iš dedamųjų dalių buvo nukreipti visuomenę prieš roko žvaigždę. Gerbėjai atsisuko prieš „Livin’ on a Prayer“ dainininką. Tačiau galiausiai D. Trumpui komandos nusipirkti nepavyko ir 1,4 milijardo dolerių vertės pasiūlymą pateikė Terry Pegula, Buffalo Sabres – ledo ritulio komandos savininkas.

Po įvykių Jon Bon Jovi atkakliai tvirtino, kad niekada neketino pasipelnyti Bafalo sąskaita ir mūšį tarp jo bei D.Trumpo vadino korumpuotu ir neteisėtu.

Tik keliasdešimt darbuotojų turinti įmonė „Trump Organization“ per savo gyvavimo laikotarpį sukaupė ilgą sukčiavimo, nusikalstamumo ir kitokio netinkamo įmonės elgesio sąrašą.

AG biuras surinko ilgametės „Trump“ organizacijos vyriausiojo finansų specialisto Alleno Weisselbergo asmeninius finansinius įrašus, norėdami sužinoti kaip D.Trumpo įmonė padidino savo turtą. Įrašuose buvo ieškoma įsigytų paskolų, draudimo sutarčių, mokėtinų mokesčių išklotinių ar kitokių įtarimus apie neteisėtą finansinę veiklą patvirtinančių ar paneigiančių dokumentų. D.Trumpas kartu su „Trump Organization“ neigia bet kokius neteisėtus veiksmus ir tvirtina, kad AG Letitia James tiesiog vykdo raganų medžioklę.

Esamas tyrimas prasidėjo po to, kai buvęs D.Trumpo advokatas Michaelas Cohenas 2019 m. paliudijo, kad D.Trumpas pateikė „Deutsche Bank“ neteisingą finansinę ataskaitą, ieškodamas paskolos už nesėkmingą bandymą įsigyti vekselius. Rugpjūčio mėnesį AG biuras teismo procesiniuose dokumentuose nurodė, kad tiria daugybę kitų, galimai korumpuotų, „Trump Organization“ veiksmų Niujorke, Čikagoje ir Los Andžele.

Nors tyrimas yra civilinio pobūdžio, AG biuras gali perduoti bet kokius neteisėtų veiksmų įrodymus prokurorams. Pateikti įrodymai prieš D. Trumpą galėtų būti panaudoti valstijos verslo korporacijų įstatymu pateikiant ieškinį. Toki veiksmai itin stipriai smogtų D.Trumpo šeimos verslui.

Niujorko generalinė prokurorė Letitia James yra pasiryžusi sutriuškinti korupcija paremtą D.Trumpo imperiją ir savo pareigomis žada pasinaudoti: ,,Turiu unikalią galią tirti ir galbūt sustabdyti D.Trumpo organizaciją. Atėjo laikas naudoti šią galią.“,- sakė prokurorė.

Buvęs prezidentas D.Trumpas netrukus gali pradėti norėti, kad niekada nebūtų pradėjęs futbolo kovos su Jon Bon Jovi, nes jeigu senasis D.Trumpo futbolo fiasko vėl pasikartos teisme, paskutinis juoksis būtent rokeris.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: