Pastorė Amy Butler/ The Riverside Church archyvo nuotr.

Žymi Niujorko miesto bažnyčia „Riverside“ sušaukė istorinį susirinkimą, kurio metu bažnyčios bendruomenės nariai stengsis sugrąžinti buvusią pirmąją parapijos moterį pastorę Amy Butler atgal į pareigas. Bažnyčia nutraukė sąsajas su buvusia pastore po jos bei kelių kolegių skandalingo vizito į sekso prekių parduotuvę.

Liepos 14 dieną rengtame referendume dalis „Riverside“ bažnyčios bendruomenės narių pateikė peticiją, kurioje reikalavo, jog Amy Butler būtų sugrąžinta į senąsias pastorės pareigas. Peticijos iniciatoriai reikalauja, jog Butler būtų suteikta galimybė grįžti į vyriausiosios bažnyčios ministrės pareigas. Pasak iniciatorių, bažnyčios bendruomenė turėtų spręsti, remiantis turima informacija ir faktais, ar Butler turėtų grįžti atgal į pareigas. „Vadovaujant pastorei Amy, mūsų darbas bei mylima bendruomenė klestėjo“, – iniciatoriai minėjo pateiktoje peticijoje.

Pareigas kainavęs vizitas

Butler viešėdama Minesotos valstijoje, kurioje ji bei keletas kolegų turėjo dalyvauti konferecijoje, tačiau pertraukėlės metu su 3 kompanijonėmis, iš kurių dvi buvo „Riverside“ bažnyčios bendruomenės narės, Butler apsilankė „Smitten Kitten“ sekso prekių parduotuvėje. Pasak vienos kompanijonės, ketveriukė sugalvojo apsilankyti parduotuvėje vienos iš dvasininkių gimtadienio proga ir taip prasiskaidrinti nuotaiką. Pasak vienos iš vizito dalyvių, pusę valandos praleidusios sekso prekių parduotuvėje dvasininkės įsigijo keletą sekso žaisliukių dovanoms. Dvi „Riverside“ dvasininkės jautėsi emociškai išsekusios bei sunkiai telkė dėmesį konferencijos metu, tad Butler norėdama dvasininkėms praskaidrinti nuotaiką nusivedė jas į sekso prekių parduotuvę.

Pastorė ir pozityvus sekso vertinimas

Dar prieš paliekant senąsias „Riverside“ pastorės pareigas Butler buvo žinoma kaip „sex-positive“ judėjimo propaguotoja bei buvo ypač populiari Vašingtono Baptistų bažnyčioje. Butler yra pasisakiusi, jog sekso propagavimas yra sveikas žmogaus santykiuose bei neturėtų būti ypatingai cenzūruojamas viešai. Buvusi pastorė į „Riverside“ bažnyčią buvo pakvietusi viešoms kalboms aktyvistę Nadia Bolz-Weber bei liuteronų pastorių, parašiusį knygą „Shameless“, kuri taip pat kalba apie sekso propagavimą bei naudą žmonėms.

Pastore

Pastorė Amy Butler/ The Riverside Church archyvo nuotr.

„Riverside“ bendruomenė Butler pusėje

Viena iš kongregančių dalyvavusių vizite į parduotuvę teigia, jog apsilankymo metu visos tai darė savo noru, nieko neliepiamos bei buvo patenkintos vizitu. „Jei kažkuri iš vizito dalyvių būtų nesutikusi ar jautusi diskimfortą, vizitas būtų buvęs nutrauktas“, – kartojo kongregantė. Dalyvės bijojo atskleisti savo asmenybes žiniasklaidai, bijodamos viešos publikos reakcijos. Kongregantės kartojo, jog žmonėms svarbu išgirsti versiją iš jų lūpų, o ne iš iškraipytų straipsnių antraščių. Pasak vizito dalyvių, bažnyčios tyrimas, kuomet Butler buvo atleista iš pareigų, yra atliktas atmestinai, ingoruojant svarbius faktus ir bendruomenės nuomonę.

Butler sekso parduotuvės incidentas yra antras tokio tipo tyrimas per pastaruosius keletą metų. Neperseniausiai bažnyčia iškėlė bylą Edui Lowe, buvusiam „Riverside“ bažnyčios tarybos nariui, kuomet šis seksualiai priekabiavo prie bendruomenės narių. Tačiau Butler iniciatyva, Lowe galiausiai buvo nušalintas iš tarybos pareigų.

Prieš pastorės pareigas „Riverside“ bažnyčioje, Butler beveik dešimtmetį dirbo Niujorko bažnyčioje, kinų kvartale. Būtent tuo metu Butler užsidirbo aukštą reputaciją kovodama prieš rasizmą. „Riverside“ bažnyčios bendruomenė didžiuojasi Butler nuveiktais darbais per paskutiniuosius penkerius metus bei tikisi išvysti buvusią pastorę vėl greta.

Taip pat skaitykite: TOP 10 šokiruojančių filmų apie katalikų dvasininkus

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: