Hjertefølger šeimos nuotr.

Šiauriausi pasaulio taškai asocijuojasi su ekstremaliomis oro sąlygomis, ir retas žmogus norėtų ten gyventi. Tačiau viena šeima sugebėjo susikurti sau jaukią oazę tolimiausiame Norvegijos pakraštyje. Hjertefolger šeima gyvena saloje, kur pradėjo savo kelionę iki darnaus, ir pilnaverčio gyvenimo kūrimo. 2013 metais buvo pastatytas trijų aukštų burbulo formos namas iš smėlio, vandens, molio ir kitų organinių medžiagų. Tai pat buvo sukurtas jaukus ir funkcionalus interjeras.

Didžiulis kupolo formos namas turi penkis miegamuosius, du vonios kambarius, ir puikiai tinka šešių asmenų šeimai. Jis apsaugo nuo stiprių vėjų ir sniego, tai pat mažina šildymo išlaidas. Ne vien kupolas šiai šeimai yra skirtas kaip gyvenamasis namas, tačiau yra įrengtas ir sodas, kuris atlieka šildymo funkcijas. Šeima užsiaugina obuolių, vyšnių, pomidorų, prieskonių ir kitokių augalų. Buvo pasirinkti auginti tik tokie produktai, kurie gali augti be saulės tris mėnesius per metus.

Nature-House-Dome-

Jaukus, kaimiško interjero tipo namas sukuria šiltą, svetingą aplinką svečiams. Įspūdingi gamtos vaizdai ir šiaurės pašvaistės suteikia unikalią pramogą šeimai šaltomis žiemos naktimis. ,,Mes mylime šį namą. Jis turi savo sielą. Kas stebina mus yra tai, kad mes susikūrėme save iš naujo, kai pastatėme šį namą.“- pasakoja Ingrida Hjertefolger. – ,,Šis procesas pakeitė mus.“

Nature-House-Yoga-

Namas buvo suprojektuotas architekto Bengt Warne, besidominčio inovatyviais, nekenkiančiais gamtai pastatais. Kupolo forma apjungia modernių vaizdą, primenantį futuristinį stilių.

Nature-House-Garden-

,,Jausmas, kurį mes patiriame kai vaikščiojame šiame name yra kažkas kitokio, nei vaikščiotume kitur. Atmosfera yra unikali. Namas turi ramybę, galiu net ją išgirsti. Tai sunku paaiškinti, bet tai būtų buvę neįmanoma gauti tokį jausmą iš namų, kurį kažkas kitas suplanavo ir pastatė. Namą su kampais.“

Nature-House-Inside-

Tokie patobulinimai turėtų būti diegiami į naujos statybos namus ne tik ašigalio ariale. Šis dizainas puikiai reprezentuoja naujus, modernius projektus, kuriuos galima taikyti siekiant ekologiškumo. ,,Mes sukūrėme naują gamtos namą, idealus dalykas būtų turėti dvigubą stiklą. Su juo būtų galima turėti atogrąžų sodus šiauriausiame taške“, sakė Ingrida. ,,Bet visa tai įgyvendinti labai daug kainuoja.“ Šiuo metu Hjertefolger šeima planuoja daryti keletą pakeitimų, kaip gauti daugiau naudingo ploto, ir būtų galimybė auginti daugiau augalų.

Nature-House-Interior-

Ateityje Hjertefolger tikisi rengti seminarus apie šį įspūdingą pastatą. Ir tai pat planuoja statyti keletą kotedžų bei atskleisti ekologišką statybos techniką. Šeima tikisi, jog vieną dieną, tokio statybos namai paplis po pasaulį, kur žmonės galės patogiai gyventi nekenkdami gamtai.

Nature-House-Plants-

Vidus

Seima

Vidus 2

Nature-House-Arctic-Circle-

Nature-House-Geodesic-Dome-

Nature-House-Winter-

Nature-House-Snow-

Nature-House-By-Benjamin-And-Ingrid-Hjertefølger-

Taip pat skaitykite: Milžiniškos skulptūros iš nebereikalingos medienos [FOTO]

Reklama: Medinių namų prekyba

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: