© Gerard Mas

Barselonoje dirbantis menininkas Gerardas Masas perkūrė Renesanso skulptūras, kurios vaizduoja, kaip XV amžiaus moterys galėtų elgtis, jei gyventų šiais laikais. Siurrealiuose, juokinguose, pagamintuose iš marmumo kūriniuose matomos elegantiškos, senamadiškais drabužiais apsirengusios ponios iš praeities. Tačiau vietoje to, kad jos atrodytų niūriai, kaip kad būtų vaizduojamos Renesanso epochoje, menininkas Masas parodo jas pilnas išdaigų ir turinčias asmenybes.

Kai kurie žaismingi personažai rodo iškištą liežuvį, krapšto nosį, kramto kramtomąją gumą ar pučia burbulus. Viena turi auskarų veide ir tatuiruočių, o kita – įdegusi po dienos paplūdimyje. „Galvojau apie milijonus požiūrių ir situacijų, kurių senuose meno kūriniuose nebuvo galima užfiksuoti, nes tos situacijos tiesiog buvo netinkamos XV amžiaus poniai“, – leidiniui „Vice“ paaiškino menininkas.

0

Menininkas Gerardas Masas turi ilgametės patirties dirbdamas su raižytu akmenimi, nes anksčiau dirbo meno kūrinių restauratoriumi. „Nuolatinis kontaktas su dulkėtais meno kūriniais iš praeities negrįžtamai užteršė mano darbo būdą“, – sako menininkas, kuris visą šį laiką nusprendė skirti savo skulptūrų gamybai. Idėjos naujiems kūriniams menininkui dažnai gimsta staiga ir tada jis jas paverčia realybe, pradedant nuo maketų ir molinių modelių. „Pagaminu liejimo formas, kad padaryčiau kopijų iš kietos medžiagos ir tada perkeliu šias formas į galutines medžiagas, tokias kaip akmuo ar mediena. Tai – ilgas procesas“, – paaiškina Gerardas Masas, manantis, kad kiekvienas jo kūrinys yra vertas šio proceso.

1

Ispanų menininkas Gerardas Masas sukūrė Renesanso stiliaus biustų skulptūras įtraukdamas elementų iš šių laikų.

2

Savo XV amžiaus ponias jis perkūrė kaip pilnas išdaigų asmenybes.

7

8

9

10

11

12

13

14

Taip pat skaitykite: Daugiau negu įspūdinga: šimto milžiniškų stiklo pluošto kaukolių instaliacija [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: