© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Mintis atidaryti vietą, kur būtų gaminami sumuštiniai su pačių klientų pasirenkamais ingridientais, turbūt jau kurį laiką sukosi galvoje pas dažną verslumo dvasia apdovanotą kaunietį. Užsienyje itin populiarios vietos tarsi turėtų galioti ir modernėjančiai laikinajai sostinei. Aišku, jeigu sumuštininė bus to verta.

Taigi Mickevičiaus gatvės ir Laisvės Alėjos sankryžoje 2013 metų pirmoje pusėje atsirado tokia „Stop & Go“. Lauko ženklas gal ir nešvietė per daug užeiti vidun, tad nemaža dalis kauniečių sumuštininę atrado su laiku, prabėgančiai akiai užkliuvus už kažko naujo.

Vis dėlto neperiodiškai apsilankydamas „Stop & Go“ sumuštininėje, puikų įspūdį buvau priverstas iškeisti į ganėtinai blankų ir atsargų. Sumuštiniai darėsi sausesni, o, štai, paskutinįjį kartą įprastinio sumuštinio netgi negavau: buvo patiektos dvi perpjovos, taip mėginant sukurti padidėjusio kiekio įspūdį.

Pamenu savo pirmąjį sumuštinį čia. Tai buvo puikuolis su, atrodė, pačia geriausia komplektacija, kuri, žinoma, buvo improvizuota. Gal tik kaina kiek dirgino: aštuoni litai, o įsigyto sumuštinio kiekis nusileido tiek kebabui, tiek submarinui.

 

© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Sumuštininė taip pat išsiskiria vaisių kokteilių pasiūla. Čia galima iš plataus sąrašo rinktis gardutėlaičius šviežiai spaustų vaisių kokteiliukus, kurie, tiesa, vėlgi nėra šokiruojančiai pigūs, tačiau prablaškys niūrią pragiedrulišką esamos žiemos dieną.

© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Sumuštininė, regis, taikosi į europietiškos vietos statusą, įrengusi žaidimų kampelius vaikams, apskritai sukūrusi vakarietiškai-šiltos ir ne pernelyg tradicinės maitinimo įstaigos atmosferą, pilstanti nemokamą gaivą (dėl kurios gėrimus aš čia retai perku), gana aktyviai besireiškianti socialiniuose tinkluose ir kitaip mėginanti įtikti visiems ir visoms. Trumpiau tariant, nepervark nuo minčių, Šerlokai.

© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Rekomenduoju sumuštinukus su balta duonele, ir būtinai išmėginkite kurį nors sulčių kokteilį. Pasiimkite ir grynų, nes aparatai čia linkę gesti: in God we trust but we have some concerns about human-made equipment.

© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 3 Jeigu atsibodo kebabinės, greito maisto mirties restoranai, apdžiūvę „Maksimos“ kibinai  ar senoji riebioji „Spurginė“, kodėl gi neišmėginus „Stop & Go“ sumuštinukų? Turėtumėte pajusti azartą rinkdamiesi iš duonelės, padažo, mėsos, sūrio, daržovių ir salotų pasiūlos. Jei nepasijusit perdžiūvę, galėsit rašyti aukštesnį pažymį.

Aplinka: 3 Pervertinti sumuštininės aplinkos taip pat neskubu. Prieš sukuriant iš pirmo žvilgsnio visai šaunų interjerą, galėjo pamąstyt apie lokalizacinius aspektus, šiltesnį vietos pateikimą žemę pardavusiems lietuviams. Dabar ten šaltoka, o ir Mickevičiaus gatvės peizažas ne kažin koks.

Aptarnavimas: 3 Merginos gal ir paslaugios, tačiau nuolat esu priverstas klausytis, kaip jas kabina jų draugai, naujai-pažįstami ar dar, velniai žino, kas. Nebūsiu pavidolis, bet valgydamas mėgstu ramybę ir kuo mažiau aplinkinio geziukiško triukšmo.

Verta apsilankyti: 4 Tai neabejotinas modernėjančių Kauno maitinimo įstaigų pavyzdys. Eksperimentinius žingsnius žengti privalu, tik taip išmėginsi, ar konkurencinis pranašumas pakankamai stiprus, ar jo nenurungs senieji mohikanai. O kol kas sukrimskime sumuštinį vieni į kitų sveikatą. Kodėl gi ne su lašiša?

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: