Laukinė šalis“ (Wild Wild Country) tai neseniai išleistas šešių dalių „Netflix“ dokumentinis serialas, kuris yra pagrįstas tikrais įvykiais. Šiame seriale yra atkreipiamas dėmesys į neįprastą žmonių grupę, kurios įkvėpėjas buvo Indijos dvasinis guru Bhagwanas Shree Rajneesh, kuris yra labiau žinomas kaip Osho. Jis ir jo dvasiniai pasekėjai norėjo sukurti miestą pavadinimu „Rajneeshpuram“. Tai buvo pagrindinė guru idėja, kuri buvo pagrįsta religiniu judėjimu ir vizija.

Patys šio serialo kūrėjai, kurie ėmėsi šios keistai sudėtingos istorijos yra broliai Chapman ir MacLain Way. Keistas ir įdomus faktas tas, kad jie abu yra per labai jauni, kad prisimintų 30-35 metų senumo įvykius. Todėl sukurti šį dokumentinį serialą tapo tikru iššūkiu. Jų vienas ankstesnis filmas yra „Sumušti beisbolo šunsnukiai“ (The Battered Bastards of Baseball) kaip ir serialas šis filmas yra dokumentinis, pagrįstas tikrais faktais apie nedidelę lygos komandą Portlande. O kas liečia šį serialą – broliai padarė įspūdingą darbą, nes prikaupė daug archyvinės medžiagos, kuri nebuvo lengvai prieinama, bei sekė ne tik Osho pasekėjus, bet ir daugybę priešų, kurių Indijos guru turėjo tikrai apstu.

Wild Wild Country

Dokumentiniame seriale pirmieji du žmonės, su kuriais mes susitinkame, yra John Silvertooth, Antelope meras, kuris buvo liudytojas to kas įvyko 1980-aisiais, ir Ma Anand Sheela, žinoma kaip Sheela – Bhagwane sekretorė ir vėliau atstovė spaudai. Silvertooth ir Sheela yra žmonės, kurie, atrodo, neturi nieko bendro, kurie niekada nebūtų susipažinę iš dalies dėl jų kilmės: oregoniečių ir indų. Tai nenuostabu įsivaizduoti, kad žmonės, tokie kaip Silvertooth ir Sheela, kovojo už žemę, o galiausiai ir likusieji. Šis karas didėja, tampa didesnis nei pats miestas, įtraukiant FTB ir daugybę JAV advokatų. Didėjantis karas tarp miestiečių ir Rajaneeshee ir netgi karas Rajaneeshee grupėje nustato neįtikėtinas, bet tikros istorijos apie Antelope ir Rajneeshees miestus.

Wild Wild Country 3

Vienas iš didžiausių šio serialo aspektų – tai interviu funkcija. Seriale yra žmonės iš abiejų istorijos pusių: miestelėniai, vyriausybės pareigūnai. Kadangi yra tiek daug žmonių, kartais gali būti painiojama, kas prisimename, kas padaryta čia ir dabar. Ir buvę įvykiai – praeitis. Tačiau tai dar labiau sustiprina šį dokumentinį serialą, nes mes girdime jų perspektyvas. Kai TV serialas progresuoja, tam tikros asmenybės atsiduria, o kiti išeina į foną, todėl interviu yra neatsiejamas būdas suprasti, kaip ši istorija vystėsi ir išaugo iš žmonių, tokių kaip Antelope meras, JAV prokuroras, Bhagvūno sekretorius / atstovas, asmeninis advokatas Bhagwanui ir tokie kurie buvo nužudyti kulte patys.

A film still from Wild Wild Country by Chapman Way and Maclain Way, an official selection of the Special Events program at the 2018 Sundance Film Festival. Courtesy of Sundance Institute. All photos are copyrighted and may be used by press only for the purpose of news or editorial coverage of Sundance Institute programs. Photos must be accompanied by a credit to the photographer and/or 'Courtesy of Sundance Institute.' Unauthorized use, alteration, reproduction or sale of logos and/or photos is strictly prohibited.

Vietoj to, kad pamatome ir išgirstame tik vieno žmogaus istorijos pusę, mes gauname visas istorijos puses – gaudami daugiau informacijos. Tai daro aiškesnį vaizdą apie tai, kaip miestelyje Antilope, Oregonas, gyveno to meto žmonės. Tai savotiškas kultas, kuriame vyko ne tik nusikaltimai, bet ir įvairūs politiniai pareiškimai, aferos, net ir tam tikros orgijos.

Šiame seriale kalbama apie kultą, kuris apėmė daug žmonių, pakeitė likimus. Tad reikia turėti ne tik didelį bagažą žinių, kurios būtų kaip pagrindas pradedant žiūrėti, bet ir nusiteikti dideliam informacijos srautui, nes įvykių tikrai daug.

Taip pat skaitykite: „Išsiaiškinimas: Scientologija ir tikėjimo kalėjimas“ visa tiesa apie populiariąją religiją

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: