Serialo "What We Do in the Shadows" kadras

Dokumentinių filmų kūrimas dažnai yra sudėtingas, ypač kai reikia filmuoti kraujo ištroškusius bei neprognozuojamus vampyrus. Būtent „mokumentary” (netikros dokumentikos) principu yra nufilmuotas Jemaine‘o Clementės režisuotas tamsaus humoro komedijinis serialas „Ką mes veikiame šešėliuose“ (“What We Do in The Shadows“). Jei jau esate matę 2014 metų filmo versiją, tuomet privalote pamatyti ir serialą. Šį kartą veiksmas persikelia iš Naujosios Zelandijos į Jungtines Amerikos valstijas.

Nandoras negailestingasis (akt. Kayvanas Novakas) yra 757 metų vampyras, kuris prieš pusaštunto šimto metų buvo Osmanų karys, garsėjantis nepaliaujamu troškimu žudyti. Lazlas (akt. Matas Berry) anglų didikas, kuris filme nestokoja keiksmažodžių bei juodo humoro buvo pasinėręs į seksualinę aferą su vampyre Nadja (akt. Natasia Demetriou), kuri Lazlą aferos metu nužudė ir pavertė vampyru. Prie jau gana šiurpiai skambančios trijulės filme prisideda Nandoro tarnas Guillermo (akt. Harvey‘is Guillen‘as), kuris tarnauja Nandorui jau 10 metų bei labai trokšta tapti vienu iš jų. Paskutinis pagrindinis filmo veikėjas yra Kolinas Robinsonas (akt. Markas Proksch). Kolinas šiek tiek kitoks nei kiti vampyrai, jis yra energetinis vampyras. Skirtingai nei paprasti vampyrai, Kolinas gyvena paprasto žmogaus ofiso gyvenimą bei siurbia žmonių energiją savo beprasmiškomis ir nuobodžiomis kalbomis.

What We Do in The Shadows seson 2 sieries

Apleistame dvare gyvenanti vampyrų grupelė pirmame serialo epizode ruošiasi senojo vampyro Piterio sugrįžmui. 8000 metų senumo šiurpą kelianti mumija prisikelia bei ima priekaištauti vampyrams, jog šie nesugebėjo užkonkuruoti pasaulio. Viskas skamba kaip iš neprasto siaubo filmo, tačiau ši siaubo komedija yra paremta labai šmaikščiu neišsenkančiu humoru. Žinoma, seriale yra keletas kraujo scenų bei šiurpą keliančių garso takelių, tačiau serialas spaudžia juoko ašaras dar prieš siaubingo Piterio pasirodymą. Nandoras ir jo tarnas Guillermo yra ypač juokinga porelė. Vampyras dažnai tyčiojasi iš savo patarnautojo Guillermo, jog šis nėra vampyras bei net neturįs teisės juoktis kartu su kitais vampyrais. Guillermo vampyrams yra lyg maisto tiekėjas ir namų tarnas, į dvarą viliojantis nekaltus paauglius.

What We Do in The Shadows series seacon 2 3 Laslo and Nadja

Vampyrų Lazlo ir Nadjos duetas taip pat keliantis juoką. Porelė dažnai vakarais mėgsta pasivaikčioti bei medžioti nieko nenutuokiančas aukas. Tačiau Nadja yra pašėlusi bei dažnai ieško seksualinių nuotykių, kuriuos yra net turėjusi su mumiją primenančiu, 8000 metų senumo Piteriu (beje pasak Nadjos, tuo metu Piteris atrodė patrauklesnis). Vampyrės seksualiniai nuotykiai dažniausiai baigiasi meilužių dekapitavimu.

What We Do in The Shadows Nadja

Filme yra tradiciškas konfliktas tarp vilkolakių bei vampyrų, kurie regėti tokiuose filmuose kaip „Saulėlydis“. Tarp grupuočių įsiplieskia konfliktas, kuomet du stipriausi genčių atstovai būna išrenkami kovai. Stipriausias vampyrų grupelės narys Nandoras bei dičkis iš vilkolakių stoja akis į akį. Tačiau kaip ir daugelyje filmo scenų veikėjai tiesiog daugžodžiauja apie žiaurus dalykus, bet jų neįvykdo. Viskas būna pateikiama juoko formoje, Jemaine‘as režisuodamas šį TV šou išties pasitelkė orginalų juodąjį humorą.

What We Do in The Shadows series seson 1 2

Kalbant apie techninius filmavimo aspektus, filmas neturi išraiškių dabartiniams laikams būdingų vaizdo efektų ir yra nufilmuotas pseudodokumentiniu stiliumi. Filmui išraiškingi vaizdo efektai yra visiškai nereikalingi. Nors kai kurie specefektai čia ir naudojami, visgi turima omenyje, jog filmo esmė žiūrovą prajuokinti, o nenustebinti naujomis vaizdo technologijomis.

What We Do in The Shadows series seson 2 2020

Serialui karais būdingi pakankamai banalūs, tačiau juokingi vietomis net vaidybinį teatrą primenantys su filmų apie vampyrais klišėmis susiję momentai. Pavyzdžiui: vampyrų levitavimas primena kabėjimą ant palaidos virvės. Vampyrų pasivertimas šikšnospariniais taip pat nesukelia didelio įspūdžio. Tačiau visa tai prisideda prie filmo esmės, kuri yra geras, upėmis besiliejantis humoras. Režisierius Jemaine‘as būtent to ir siekė, filmas yra orientuotas aplink juoko ašaras spaudžiantį scenarijų, naudojant elementarias serialų ar muilo operų filmavimo manieras. Svarbu paminėti ir dažnai pasitaikančius smurtinius vaizdus, kurie yra labiau priimtini kiek vyresniai auditorijai.

Skirtingai nei filmas, kuris turėjo vientisą pabaigą, serialas yra daug žadantis bei greitu metu tikrai neišdžius, tad jau spėję peržiūrėti galite ruoštis naujam sezonui, kurio debiutas yra suplanuotas 2020 metais.

Taip pat skaitykite: TOP 10 kultinių komedijų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: