Televizijos serialo "Game of Thrones" kadras

Tokie filmai ir serialai kaip „Devynios su puse savaitės“ (1986), „Gėda“ (2011) ir „Sostų karai“ (2012), kuriuose gausu nešvankių ir realistiškų sekso scenų, laikui bėgant žiūrovams iškėlė klausimą – ar aktoriai iš tiesų mylisi?

Vienas žmogus pasiryžo anonimiškai atskleisti visą informaciją kaip filmuojamos sekso scenos – nuo filmavimo aikštelės etiketo iki realistiško sekso vaizdavimo. Scenų užkulisiuose sukauptomis žiniomis dalijęsis vyras, sulaukė nežmoniško populiarumo „Reddit.com“ tinklalapyje, kuomet virtualios konferencijos metu jis dalino patarimus vartotojui, kurio mergina planavo atlikti vaidmenį, nestokojantį imtymių scenų.

Metas pateikti atsakymus į mums taip rūpimus klausimus.

Taigi, ar aktoriai iš tiesų mylisi?

Pirmiausia, abu aktoriai neprivalo būti visiškai nuogi ar liestis savo lytiniais organais. Jei režisierius aktoriams liepia užsiiminėti seksu – jis nėra tikras režisierius. (Nebent tai būtų Larsas von Trieras.)

Ar aktorių lytiniai organai išvis liečiasi?

Atvirkščiai nei pornografijoje, kūrybiniuose filmuose ar serialuose nėra susikoncentruojama į lytinių organų ar įsiskverbimo filmavimą. Net jei tai ir yra nufilmuojama, galima rasti begalę būdų drovumo įspūdžiui sukurti ir lytinius organus „užmaskuoti“. Pavyzdžiui, tą puikiai galima atlikti su odos spalvos atributika.

Ar aktoriai mėgaujasi atlikdami sekso scenas?

Būtų labai sunku rasti aktorių kurie mėgautųsi besifilmuodami panašiose scenose. Dažniausiai, net ir gašliausi aktoriai vengia tokių vaidmenų.

Televizijos serialo “Game of Thrones” kadras

Kas nutinka susijaudinus vyriškos lyties aktoriui?

Iš tiesų, viskas yra kur kas kitaip nei gali pasirodyti. Filmavimo aikštelėjė aktorius išbūna septynias valandas, nuolatos gauna instrukcijas ką ir kaip turėtų daryti, už nugaros stovint mažiausiai 10 žmonių, kurie tikisi, jog aktorius tobulai suvaidins savo dalį, kad būtų galima tęsti filmavimą toliau. Nekalbant apie tai, jog filmuojant ta pačią sceną iš naujo, reikia išlaikyti tą patį kampą ir atsiminti scenarijaus žodžius. Žinoma, nereikia pamiršti ir to, kad kartais aktoriui yra liepiama susigraudinti.

Kiek žmonių filmavimo aikštelėje stebi sekso scenų filmavimą?

Dažniausiai tokios scenos atliekamos „uždarojo filamavimo“ metu. Jei režisierius turi savo asmeninį asistentą, šis asistentas privalo pasirūpinti jog niekas neįžengtų į filmavimo aikštelę, kurioje be aktorių lieka tik režisierius su operatoriumi. Baigus filmuoti sceną, aktoriai užsiseda chalatus ir tik tuomet filmavimo grupė yra įleidžiama į aikštelę.

O kaipgi aktorių antrosios pusės?

Dauguma atvejų, antrasios pusės stebi filmavimą. Skamba keistai, tiesa?

Televizijos serialo “Game of Thrones” kadras

Ar aktoriai gali laisvai improvizuoti besifilmuodami sekso scenose?

Jei režisierius yra tikras profesionalas, jis dažniausiai turės paruošęs sekso scenos kadruotę. Aktoriai gali paprašyti šios kadruotės kopijos prieš prasidedant filmavimui, jog su savo agentais ir režisieriumi galėtų nuspręsti ar pritaria kadruotės turiniui. Tai yra atliekama tam, jog filmavimo dieną aktorius nesistebėtų jei režisierius prašytų jo apnuoginti savo kūną ir pan.

Kiek kadrų reikia, norint nufilmuoti seko sceną?

Dažniausiai, visa scena yra suskaidoma į atskiras dalis, nuo nusirenginėjimo iki lytinio akto. Aktoriai neprivalo likti visiškai nuogi. Jei sekso metu jie mylisi dėvėdami drabužius, operatorius susikoncentruoja į viršutinę kūno dalį ir veido išraiškas.

Bet kaipgi HBO tv serialai?

HBO viską atlieka kiek kitaip. Ši kompanija tapo žinoma dėl savo sugebėjimo viską perteikti realistiškai, beje, joje dirba aukščiausio lygio profesionalai. Juos būtų galima palyginti su žmonėmis dirbančiais BBC gamtinės dokumentikos srityje ar PIXAR animacinės kompanijos darbuotojais.

Bet kuriuo atveju, teks nuvilti daug žmonių, teigiant, kad visa sekso scenų magija priklauso nuo filmavimo kampo, kūnų išdėliojimo ir nuostabios vaidybos.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių filmų apie nimfomanes (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: