Filmo "Ragai" kadras

Aleksandras Aja (tikrasis vardas Alexandre Jouan – Arcady) – prancūzų režisierius, geriausiai pažįstamas siaubo filmų mėgėjams. Jo sukurtų filmų sąraše puikuojasi daugelio pamėgtos juostos – „Ir kalnai turi akis“, „Veidrodžiai“, „Piranijos 3D”. „Ragai“ (angl. Horns) – dar vienas režisieriaus šedevras, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka filmų apie legendinį burtininką Harį Poterį žvaigždė Danielis Radklifas (angl. Daniel Radcliffe).

„Ragų“ siužetas gana paprastas – nedidelio miestelio gyventojas Ignotas Peris (angl. Ignatius Perris) apkaltinamas savo merginos, kurią mylėjo labiau už viską pasaulyje, nužudymu. Jo nekenčia visas miestelis, pareigūnai dirba, kad rastų įkalčių ir galėtų pasodinti įtariamąjį už grotų, panašu, kad net šeima ir draugai netiki jo nekaltumu. Savo liūdesį ir pyktį vaikinas bando skandinti alkoholyje ir, atsibudęs po vienos išgertuvių nakties, jis pastebi, kad jam išdygo ragai. Negana to, žmonės jam prabyla apie tamsiausias savo paslaptis, kurių iki šiol nebuvo niekam atskleidę. Tai supratęs vaikinas nusprendžia pasinaudoti savo galia, kad galėtų surasti mylimosios Merin žudiką ir jam atkeršyti.

Filmo „Ragai“ kadras

Nors „Ragai“ įvardijamas kaip fantastinis siaubo filmas, tačiau turiu pasakyti, kad siaubo čia nedaug. Apskritai tai vienas iš nedaugelio filmų, kuriam sunku priskirti vieną ar du žanrus, nes čia matome beveik visko – romantikos, dramos, fantastikos, šiek tiek siaubo, veiksmo, kriminalo, netgi religijos. Ko gero žanro nenusakomumas ir yra tas dalykas, kuris suteikia šiam filmui originalumo ir išskiria jį iš kitų panašaus siužeto filmų. Tiesa, bent jau man filmas pasirodė nuspėjamas, neprireikė daug pastangų išsiaiškinti, kas tikrasis žudikas, tačiau pabaiga buvo netikėta ir nustebino.

Aktorių vaidyba šiame filme žãvi, personažų asmenybės atskleidžiamos itin taikliai. Draugystė, meilė, išdavystė, teisingumo ieškojimas, kerštas – tai pamatinės filmo temos, su kuriomis susijusius jausmus aktoriai sėkmingai perteikia. Net ir fantastinėse, antgamtinėse scenose aktorių vaidyba atrodo pakankamai natūraliai ir įtikinamai. Įdomu stebėti, kaip Danielis Radklifas vienu metu sugeba įkūnyti kontrastingus savo personažo bruožus – atrodo, kad jis įtūžęs bei trokštantis keršto, bet tuo pat metu ir pasimetęs, pažeidžiamas bei sielvartaujantis ir besikankinantis vaikinas.

Filmo „Ragai“ kadras

Jei ne specialieji efektai, su kuriais vietomis šiek tiek persistengta, bet iš esmės bendras vaizdas neblogas, ir talentingi aktoriai, sakyčiau, kad pats filmo siužetas visgi gana banalus. Bibliniai motyvai, kaip pavyzdžiui, kryželis, apsaugantis nuo demonų – daugybę kartų matyti ir jau spėję atsibosti. Tačiau idėja, kad velnią primenantis personažas yra būtent tas, kuris kovoja su blogiu, yra tikrai išskirtinė ir nenuvalkiota. Taip pat filmo veiksmas šiek tiek užtęstas, nes trunka net dvi valandas ir vietomis žiūrėti tampa nuobodoka. Negano to, bent jau mano manymu, šiek tiek per daug žiaurių, smurto scenų, kurios filme vaizduojamos ypač atvirai ir be jokio subtilumo.

Verdiktas: 7/10

Jeigu pažiūrėję treilerį ar perskaitę aprašymą tikėsitės išvysti tipinį siaubo filmą su fantastikos elementais, tai tikrai nusivilsite. Tačiau jei ieškote „lengvos“ istorijos, kad per daug nereiktų sukti galvos, siekiant suprasti siužeto esmę, tai šis filmas kaip tik toks. Apskritai dėl žanrų mišinio filmas yra skirtas ir turėtų patikti didžiajai auditorijos daliai – tiek fantastikos, tiek romantikos, tiek komedijos ar dramos mėgėjams.

Taip pat skaitykite:  KINO ARCHYVAS: „Pano labirintas” – šiurpi pasaka suaugusiems

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: