Televizijos serialo "Klondike" plakatas

Pirmasis „Discovery“ kanalo bandymas kurti mini serialą, atrodo pavyko puikiai ir visiškai nekvepia prisvilusiu blynu. Taip, gal tai ir buvo rizikingas žingsnis, kompanijos, kuri paprastai orientuojasi į gamtos, technologijų ir istorijos reportažus, tačiau apie „Klondaikas“ („Klondike“) jau kalba daugelis kino kritikų, o paprastam žiūrovui, tai puikus atokvėpis nuo grynosios dokumentikos.

Žinoma, kaip ir pridera šiame seriale pamatysime daug gamtos epizodų, kuriuose bus parodoma jos tikroji galybė prieš žmogų. Gražūs vaizdai, įdomus ir turtingas siužetas, pripildytas netikėtų įvykių, nuostabių vaizdų ir emocijos – visa tai pelnė serialo žiūrimumą ir populiarumą. Be gamtos grožio čia kiekvienas išvys ir žmogaus aistrą, jo troškimus ir peržengtas galimybių ribas tiems troškimams įgyvendinti. O kur dar puikių aktorių būrys, kurio priešakyje rikiuojasi Tim Roth, August Prew, Sam Shepard, Richard Madden, Abbie Cornish ir kiti. Daugelį veidų jūs jau puikiai žinote, tad ir šiame seriale jie tikrai įnešė naujų spalvų.

klondike-2

Televizijos serialo “Klondike” kadras

Pati istorija mus nukelia į 19 amžiaus pabaigą, Kanadą ir garsiąją aukso karštinę. Vyriška drąsa ir nenumaldomas noras greitai praturtėti įtraukia į rizikingą nuotykį du vaikystės draugus – Bill (Richard Madden) ir Epstein (August Prew). Vyrai nusprendžia keliauti į įvykių epicentru vadinamą Yukon miestelį ir ten bandyti savo laimę atrandant pažadėtuosius lobius.

klondike-3

Televizijos serialo “Klondike” kadras

Nenuostabu, jog gražios svajonės tuoj pradeda panašėti į realybę ir jų laukia visa puokštė netikėtų išbandymų: atšiaurus oras, nunuspėjamos gamtos stichijos, pasitinkanti klastinga konkurencija ir godūs verslininkai bandantys apgauti jaunus ir naivius keliautojus. O visų šių veiksmų sukūryje dėl žmogaus godumo kenčiančios indėnų gentys, naikinamos žemės ir jų namai.

Verdiktas 8/10

Serialas sužavi savo tikroviškais vaizdais, kalnų, snieguotų papėdžių, upių peizažais. Įtikinama ir puiki aktorių vaidyba įtraukia į kiekvieną epizodą ir leidžia pačiam pasijusti nuotykių ieškotoju, beklaidžiojančiu laukinėje gamtoje, beieškančiu to vienintelio miesto saugančio aukso klodus, kurie atvertų duris į pilną turtų ir prabangos pasaulį.

Taip pat skaitykite: „Paskutinysis Mohikanas“ – tokių filmų kaip šis jau nebekuria

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: