© Eriko Prokopo nuotr. KaunoZinios.lt

„KUHNE“ arba lietuviškai – „Virtuvė“. Tai nedidelė mėsainių bei šonkaulių užkandinė pasislėpusi už Prisikėlimo bažnyčios didybės Žaliakalnyje, visai šalia  funikulieriaus.

Ši vieta nėra nauja, užkandinė atsidarė prieš mažiau nei metus. Kuomet „KUHNE“ atvėrė savo dideles, juodas duris klientams, jie Kaune pristatė dar niekur nematytą meniu konceptą. Kartu su beprotiškai siauru meniu jie įsikūrė gan keistoje vietoje Žaliakalnyje. Kauniečiams jau seniai aišku, jog geriausios vietos pavalgyti įsikūrusios miesto centre arba senamiestyje. Žinoma, yra žmonių, kuriems geriausia vieta pavalgyti yra pakeliui į oro uostą – Karmėlava. Na, bet čia jau atskira tema. Daugelis mano pažįstamu manė, jog ilgai tokia vieta neišsilaikys, tačiau jie klydo.

„KUHNE“ save pristato kaip alkio žudikus. Šis pasakymas šiai vietai tinka. Nors meniu ir mažas, alkį tikrai numalšinsi. Jų meniu sudaro du pagrindiniai patiekalai: BBQ plėšytos kiaulienos mėsainis už 3,5eu bei BBQ šonkauliukai – 4,5eu už mažą porciją ir 6eu už didelę. Kaip suprantu alkoholio licencijos jie neturi, nes prie maisto siūlomos kitos alternatyvos – pačių gamybos ir kelių skonių limonadas, imbierinis bei nealkoholinis alus, kava, arbata bei karštas šokoladas. Kodėl nėra alkoholinio alaus, aš suprantu. Juk nedera girtuokliauti priešais bažnyčią. Bet karštas šokoladas – šito aš nesuprantu. Negana mažo meniu, „KUHNE“ įsikūrė neįtikėtinai mažose patalpose. Užėjus į vidų atrodo, jog net standartinio blokinio buto svetainė yra kur kas erdvesnė už šią užkandinę. Interjeras gan jaukus- vienoje pusėje didelis ir platus baras, kitoje ilga palangė bei šešios aukštos kėdės norintiems pavalgyti vietoje. Galbūt, toks išplanavimas buvo vienintelė išeitis norint išvis atsidaryti, o galbūt jie tikėjosi, jog žmonės labiau norės užsisakyti išsinešimui. Kad ir kaip bebūtų – vietos čia maža. Žinant kiek gerų atsiliepimų sklando apie šią vietą maistą norisi ragauti ir skanauti vietoje, o ne vežtis namo ir valgyti šaltą. Juk valgant vietoje ir pro langus matant didingą Prisikėlimo bažnyčią galima sukalbėti trumpą maldelę tikintis, jog mėsainis bus vykęs. Įdomu ar po sekmadienio mišių ši vieta sulaukia gausesnio klienų srauto. Tikiu, jog taip.

Kuhne 0

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Šį syk į „KUHNE“ vykome kartu su drauge. Tai mūsų antras kartas šioje užkandinėje. Pirmas kartas paliko puikų prisiminimą apie skanius mėsainius, puikų aptarnavimą bei sotų skrandį. Per tą laiką daug kas pasikeitė: mano mergina atprato nuo kiaulienos patiekalų, o Kaune atsidarė begalės naujų vietų, siūlančių paragauti jų mėsainių. Juk per tą laiką net „Charlie“ bei „Čili Pica“ pradėjo tiekti mėsainius. Tad vedami nostalgijos pabandėme dar kartą.

Užėjus į vidų buvo sausakimša. Žinant „KUHNE“ erdvumą šeši žmonės jau yra sausakimša. Akimirkai suabejojome ką daryti – ar likti valgyti viduje,  ar pasiimti išsinešimui. Visgi nusprendėme pasilikti. Užsisakyti reikia už baro. Galima žinoma ir nuo kedės, problemos tam nėra. Kadangi šalia sėdinčiai kompanijai išleido paskutiniuosius šonkauliukus, užsisakėme tik pusę meniu – BBQ plėšytos kiaulienos burgerius bei jų naminius limonadus. Limonadas, kurį gali pasirinkti iš kelių skonių kainuoja vos 1 eurą. Žinoma, jis nieko neypatingas – angliarūgštės prisotintas vanduo su pasirinku sirupu, tačiau prie mėsainių visai tiko. Norėjau rinktis citrinų skonio limonadą, tačiau barmenas už baro pasiūlė jį sumaišyti su kitu skoniu, kad nebūtu labai rūgštus. Ačiū jam už tai. Visada yra malonu, kuomet padavėjui nėra dzin ir gali pasiūlyti vieną ar kitą.

Užsakius laukėme ne ilgai. Jau po 6 ar 7 minučių burgerius gaminanti mergina mus pakvietė jų pasiimti. Pirmas įspūdis geras – naminė briosche bandelė, skaniai apkepusios bei sūriu apibarstytos bulvytės. Tai pirmiausia kliuvo už akių. Prieš pasiimat maistą darbuotoja pasiūlė paragauti padažo. Yra du pasirinkimai – naminis BBQ arba karai. Paprašėme abejų. Juos pila šalia bulvyčių ir mėsainio taip sutaupydami ant padažinių. Pats patiekimas atrodo taip pat gerai –  paprasta, tačiau norisi iškart suleisti dantis į tą gražiai apskrudusią bandelę. Prisiminant pirmąjį kartą,  šis mėsainis buvo toks pats geras kaip ir tada. Lyg jį būčiau valgęs vakar. Šviežia bandelė, dūmo kvapo ir skonio plėšyta BBQ kiauliena, naminės coleslaw salotos bei keletas agurkėlių. Viskas ko norisi iš kiaulienos mėsainio. Ne iškarto pastebėjau, jog mėsainyje nėra sūrio, tačiau jo čia ir netrūksta. Mėsainis puikus. Bulvytės taip pat nenuvylė, puikiai tinka su naminiu BBQ padažu. Karai padažas buvo su garstyčiomis, tad labiau derėjo su mėsainiu, o ne bulvytėmis.

Kuhne 2

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Jau minėjau, jog mano mergina nevalgo kiaulienos – jai nepatinka jos kvapas bei skonis ir tai atskleidžia vieną šios vietos minusą. „KUHNE“  užkandinė yra puiki vieta jeigu šiandien esi nusiteikęs valgyti BBQ kiaulieną, jei ne, ko gero rinksiesi kitą  vietą. Lankantis pirmąjį kartą, maloni darbuotoja už baro mums pasakojo, jog greitu metu meniu plėsis. Atsiras mėsainių su jautiena bei vištiena. Tačiau kol kas jokių naujienų nėra. O gaila. Sprendžiant iš to, galima teigti, jog šiai užkandinei tikrai netrūksta klientų. Jei būtų buvę prasčiau, siekiant neužsidaryti ir nebankrutuoti meniu būtu papildytas naujais patiekalais.

Už labai sočius pietus, suvalgydamas abiejų mėsainius sumokėjau 9 eurus (plius arbatpinigiai). Tai yra labai normali kaina. Tai, jog nebuvo šonkaulių, šiek tiek nuvylė. Tas pats, kas išgirdus „Lidl“ reklamą apie akciją vištienai, nuvykus į parduotuvę rasti tuščias lentynas. Tačiau tai jau ne nuo manęs priklauso. Pažadu, jog kai pasiilgsiu BBQ plėšytos kiaulienos mėsainio, aš grįšiu.

Kuhne 1

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Mastas 4: Vertinant mėsainį priekaištų neturiu – tai vienas skaniausių kiaulienos mėsainių mieste. Ak jei tik būčiau spėjęs paragauti šonkauliukų..

Aplinka 3: Įsikūrę tokiose mažose patalpose jie gerokai sutaupė. Labai norėtųsi, jog „KUHNE“ persikeltu į didesnes patalpas kur po 30 minučių nekvepėtum it dieną praleidęs kepdamas bulvytes. Taip pat, užsukus pavalgyti ne laiku, vienintelis pasirinkimas būtų užsisakyti išsinešimui arba valgyti lauke, kur terasai vietos taip pat nėra.

Aptarnavimas 5: Už baro dirba žmonės tikai mėgstantys savo darbą, nebijantys klientų, galintys rekomenduoti bei papasakoti apie „KUHNE“ tai, kas jus domina.

Verta aplankyti 4: Jei mėgstate kiaulienos šonkauliukus, plėšytos kiaulienos mėsainius arba karštą šokoladą – tuomet taip. Jei ne, tuomet jums ten nebus ką valgyti..

Galutinis įvertinimas:

Verdiktas-4

Taip pat skaitykite: Svečiuose pas „Alkaną Briedį“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: