Loydas Austinas / Wikimedia commonds

Ukrainos gynybos kontaktinės grupės nariai ketvirtadienį susitarė rasti daugiau galimybių aprūpinti ukrainiečius papildomomis oro gynybos sistemomis, įskaitant ir iš turimų atsargų, taip pat pagaminti daugiau jų vienetų. Tai pareiškė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas spaudos konferencijoje po nuotolinio 12-ojo Ramšteino susitikimo.

„Dabar vienas iš skubiausių Ukrainos poreikių yra antžeminė oro gynyba. Ir ši kontaktinė grupė toliau atkakliai stengsis padėti Ukrainai apginti savo dangų“, – pažymėjo Pentagono vadovas.
L. Austinas priminė, kad pastarosiomis savaitėmis Rusija „suintensyvino niekšingą Ukrainos miestų ir infrastruktūros bombardavimą. O Kremliaus žiaurumas tik pabrėžia, kad Ukrainai reikia stipresnės antžeminės oro gynybos architektūros“.

Kontaktinės grupės narės toliau švarina savo atsargas, ieškodamos raketų ir sistemų, kurias galėtų atsiųsti, teigė Pentagono vadovas. JAV ir kitos grupės narės bendradarbiauja su privačiu sektoriumi, sudarydamos sutartis dėl naujų NASAMS ir kitos oro gynybos įrangos gamybos.

„Ir aš sveikinu šalis, kurios randa būdų patenkinti neatidėliotinus Ukrainos oro gynybos poreikius. Ir mes toliau lazeriu sutelksime dėmesį į šią užduotį“, – sakė L. Austinas.

Živilė Aleškaitienė (UKRINFORM)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: