© masayakushino.jp archyvo nuotr.

Masaya Kushino – japonų kilmės dizaineris, kuriantis neįtikėtinus batus. Tai nėra paprasta avalynė, tai –  išskirtiniai gamtos įkvėpti kūriniai.

Menininkas turi potraukį įmantrumui ir smulkioms detalėms, jo darbuose – daug barokiškų ornamentų, o tai, kartu su prabangiomis gamyboje naudojamomis medžiagomis,  leidžia sukurti individualų braižą aukštojoje madoje.

Pasak dizainerio, „batai yra lygiai tokie pat meno kūriniai kaip skulptūros ar kiti trimačiai daiktai, tik jie turi būti pritaikyti ir dėvėjimui“

Masaya Kushino studijavo privačiame mados universitete Marangoni , Italijoje. Vėliau tęsė mokslus Kyoto Dizaino Institute. Jis sukūrė savo vardo prekinį ženklą ir nuo tada bendradarbiavo su kitais kylančiais mados kūrėjais, tokiais kaip kaip „Somarta“ ir „Christian Dada“.

2012 metais, kartu su menininke Sputniko,  Masaya Kushino ėmėsi  populiarumo visuomėje sulaukusio projekto, pavadinimu ,,Nanohana Heels“.

Po Fukushimos tragedijos 2011 metais, kai į aplinką išsiliejo radioaktyvios medžiagos ir dideli aplinkiniai plotai buvo užteršti, menininkai nusprendė sukūrti mechaninius batus, kurie su kiekvienu žingsniu sėja rapsų sėklas. Pastarojo augalo žiedai absorbuoja radioaktyvias medžiagas, tad tokiu būdu šių batų dėvėtojai prisideda prie aplinkos išsaugojimo.

© masayakushino.jp archyvo nuotr.

Naujausioji Masaya Kushino kolekcija „Bird-Watched‘‘ yra įkvėpta tapytojo Jakucho Ito darbų, kuriuose vaizduojami tradiciniai Japonų elementai, daugiausia – paukščiai. Įspūdingų modelių ir netradicinių formų batai traukia akį ir neledžia abejoti dizainerio talentu.

© masayakushino.jp archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: