20 žmonių ir daugiau nei 3 metai – tiek darbo reikėjo įdėti, kad būtų sukurta ši didinga skulptūra. Dar kitaip vadinama Rytų liūtu. Skulptorius Dengding Rui Yao atsivedė savo komandą prie išskirtinai milžiniško raudonmedžio kamieno bei sukūrė įspūdingą kūrinį. Jį išvysti galima Kinijos Hubei provincijos sostinėje.

Menininkai dirbo ne vienerius metus prie šios, mamuto dydžio skulptūros Mianmare, prieš jai iškeliaujant į Kiniją. Jos dydis apima apie 15 metrų ilgio, 5 metrus aukščio, ir 4 metrus pločio išmatavimus. Šis milžiniškas liūtas yra didžiausias pasaulyje, iš raudonmedžio pagaminta skulptūra, pagal pasaulio Gineso rekordų knygą.

Liūto galva, letenos ir uodega buvo išraižytos labai kruopščiai, neskaitant kamieno grubios tekstūros. Nėra žinoma, ar ši mediena iš Kinijos buvo atgabenta dėl medžio netinkamumo augti, ar tai buvo dar vienas projektas iškirsti tam tikrą plotą medžių.

Ši liūto skulptūra yra naudojama tarsi ženklas apie šio gyvūno svarbą kinų kultūrai. Kaip galios simbolis, liūtai dažnai naudojami rūmuose, šventyklose bei apsauga nuo piktųjų dvasių. Todėl dabar šis simbolis Kinijoje didingai sveikina turistus atvykusius į miestą.

giant-lion-redwood-sculpture

giant-lion-redwood-sculpture-3

giant-lion-redwood-sculpture-4

giant-lion-redwood-sculpture-5

giant-lion-redwood-sculpture-6

giant-lion-redwood-sculpture-8

Taip pat skaitykite: Milžiniškos skulptūros iš nebereikalingos medienos [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: