Organizatorių archyvo nuotr.

Tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ jau tapo tradiciniu Kauno miesto kino renginiu. Šiemet festivalis plečiasi į naują erdvę – lapkričio 5-9 d. festivalio seansai bus rodomi ir prekybos bei pramogų centre „Mega“ įsikūrusiame kino centre „Cinamon“. Džiaugdamiesi stiprėjančiomis festivalio pozicijomis mieste ir augančiu gerbėjų būriu, „Nepatogaus kino“ organizatoriai kauniečiams siūlo unikalią galimybę tapti festivalio bendrasavininkais.

Pasak festivalio direktoriaus Gedimino Andriukaičio, „Nepatogus kinas“ išskirtinis ne tik tuo, kad yra didžiausias Baltijos šalyse dokumentinių filmų festivalis, rodantis pasaulinį pripažinimą pelniusią dokumentiką, bet ir tuo, kad už bilietą prašo susimokėti tiek, kiek žiūrovas mano esant verta. Mažiausia bilieto kaina – tik 1 (vienas) centas. Todėl festivaliui ypač svarbi jo lankytojų parama. Tačiau festivalio organizatoriai kviečia ne šiaip paremti renginį, bet tapti jo bendrasavininku ir taip prisidėti prie festivalio augimo.

Nuo šiandien festivalio interneto svetainėje http://www.nepatoguskinas.lt/perku/ visi norintys gali nusipirkti nuo 1 iki 90 festivalio minučių. 10 litų – tiek kainuoja viena „Nepatogaus kino“ minutė. Įsigijusieji ją savo vardą ras tarp rėmėjų šių metų festivalio svetainėje. Nusipirkę penkias festivalio minutes, dovanų gaus vardinę „Nepatogaus kino“ akreditaciją, leidžiančią be papildomų bilietų patekti į visus festivalio kino seansus. Įsigiję penkiolika minučių, papildomai gaus asmeninius kvietimus į festivalio atidarymo bei uždarymo renginius. O tapęviso kino seanso savininkais (90 minučių), be visų kitų privilegijų į pasirinktą kino seansą gaus neribotą bilietų skaičių ir išskirtinę padėką festivalio rėmėjų sąraše.

Visos už minutes surinktos lėšos bus panaudotos kino festivalio augimui. „Nepatogaus kino“ organizatorių tikslas – svarbias temas nagrinėjančius dokumentinius filmus parodyti kuo daugiau žmonių.

„Esame kino festivalis su labai aiškia socialine misija – mūsų filmai privalo būti prieinami visiems. Norime, kad festivalis augtų bei stiprėtų, būtent todėl ir ieškome savininkų, su kuriais tai pasieksime kartu“, – sako festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis.

Pasak jo, festivalio savininkai turės galimybę aktyviai prisidėti formuojant kitų metų „Nepatogaus kino“ programą bei renginius. Pernai festivalio savininkais tapo daugiau nei 100 žmonių, buvo nupirktos 803 kino seansų minutės už 8030 litų.

Visi norintys tapti „Nepatogaus kino“ savininkais tai gali padaryti interneto svetainėje www.nepatoguskinas.lt/perku

Festivalis „Nepatogus kinas“ į Kauną atkeliaus lapkričio 5-9 d. Festivalio senasai bus rodomi M. Žilinsko dailės galerijoje ir kino centre „Cinamon“. Daugiau informacijos rasite festivalio puslapyje www.nepatoguskinas.lt arba festivalio Facebook paskyroje www.facebook.com/NepatogusKinas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: