Pexels.com archyvo nuotr.

Nors nuo pat pandemijos pradžios manyta, kad šis virusas yra mažiausiai pavojingas mažiems vaikams, tačiau paskutiniu metu pasaulyje vaikų sergančių koronavirusu skaičius žaibiškai iššaugo. Tačiau JAV pranešė, kad vien per paskutines dvi savaites šalyje teigiamas koronaviruso testas buvo nustatytas 97000 vaikų.

JAV išlieka viena iš labiausiai nuo covid-19 nukentėjusių valstybių, kur užfiksuota daugiau nei 5 milijonai susirgimų. Deja, bet virusas neaplenkia ir mažųjų, nors prasidėjus pandemijai buvo manyta, kad vaikai nėra rizikos grupėje ir virusas nėra toks pavojingas jiems. Tačiau naujausių ataskaitų duomenimis vien per pastarąsias dvi savaites JAV koronavirusas nustatytas 97 000 vaikų. Galutiniai skaičiai dar labiau šokiruojantys iš viso su koronavirusu Jungtinėse valstijose kovoja daugiau nei 338 000 vaikų.

Baiminamasi, kad infekcijos atvejų skaičius gali dar labiau šoktelti prasidėjus naujiems mokslo metams. Tačiau daugelis mokyklų ir kolegijų teigė, kad jos veiks nuotoliniu būdu arba dalis užsiėmimų vyks mokykluose, o kiti pasinaudojant online klasėmis. Tačiau kiti rajonai susidūrė su spaudimu kuo greičiau vėl pradėti veiklą. Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo paskelbė, kad rudenį mokyklos bus leista vykdužyti veiklą, tačiau atsižvelgiant į esamą situaciją. Tačiau tėvai svarto ar verta leisti vaikus atgal į mokyklą, dėl didėjančios rizikos.

Kalbant apie gripą ir kitas virusines infekcijas, vaikams kyla didelė rizika. Jie ne tik suserga, bet ir gali perduoti virusą šeimai ir paskleisti jį bendruomenėje. Tačiau visame pasaulyje viena didžiausių koronaviruso pandemijos paslapčių buvo vaikų gebėjimas atsikratyti blogiausių simptomų, išlikti besimptomiams ar išvengti viruso. Tačiau medicinos ekspertų teigimu didelį nerimą kelia tai, kad koronavirusas vaikus veikia skirtai nei suaugusius.

Manoma, kad virusas vaikams gali komplikuotis į įvairias lėtines ligas ir ilgainiui sutrikdyti jų sveikatą. Yra žinoma, kad kaip koronaraviruso koplikacija vaikams iki 5 metų gali pasireikšti Kawasaki liga, kuri pasireiškia karščiavimu, bėrimu odoje, odos lupimusi vėlesnėje ligos stadijoje, maždaug po savaitės, bet didžiausią grėsmę kelia ligos sukeliami širdies pažeidimai. Tačiau ligų kontrolės ir prevencijos centrų naujausioje sergamumo ir mirštamumo savaitės ataskaitoje sakoma, kad duomenys rodo, jog vaikams yra mažesnė rizika susirgti sunkiais COVID-19 atvejais, o vaikų mirštamumo procentas itin mažas.

Taip pat skaitykite: Vakcina nuo Koronaviruso iš karto neišgelbės pasaulio

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: